Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Zile aglomerate pentru cicliștii români

Odată cu sezonul ciclist aflat în plină desfășurare, și sportivii români, ala fel ca restul, sunt angrenați în diferitele competiții, de diferite niveluri.

bici

Probabil cea mai importantă veste este cea a participării lui Serghei Țvetcov în cursa-monument a ciclismului mondial, Milano-San Remo, cea mai lungă cursă de o zi, măsurând 298 de kilometri, rutierul devenind astfel primul român care participă în această competiție.

Tot în materie de ciclism de șosea masculin avem și echipele românești Dinamo-Mazicon și BikeXpert Racing Team care participă la Turul Alexandru Cel Mare în Grecia, de astăzi până duminică. Ambele echipe au făcut deplasarea cu un lot compus din câte 4 cicliști. Turul Alexandru cel Mare a devenit una dintre cele mai apreciate întreceri de început de sezon din Balcani, anul acesta fiind înscriși circa 300 de sportivi, de performanță și amatori deopotrivă, la start aflându-se echipe importante ale Balcanilor precum Hemus 1896 Troyan, KK Nessebar sau PAOK Salonic.

Nu foarte departe de Grecia, alți doi cicliști români se aruncă în luptă. Este vorba despre Lucian Logigan și Tudor Oprea (Ideal-Geiger) care participă la Salcano Izmir MTB Cup, în Turcia. Cursa este încadrată în categoria C1, ceea ce înseamnă premii și puncte mai multe, dar și o concurență pe măsură. Cu toate acestea, un rezultat notabil este de așteptat cel puțin din partea campionului balcanic de XCO Logigan, care în urmă cu două săptămâni a triumfat în Salcano Princes Island MTB Cup.

De asemenea, și domnișoarele se vor întrece în acest weekend. Lavinia Rolea (Auber93) va concura în Cholet-Pays de Loire Dames, una dintre cele mai puternice întreceri feminine din Hexagon ale lunii martie, având de înfruntat echipe titrate precum Topsport Vlaanderen-Bioracer, Lotto-Soudal Ladies sau Wiggle Honda.

Cealaltă sportivă care își va testa forma este Marike Tache, care va lua startul în cursa de deschidere a sezonului maghiar, Félsziget Kupa.

Written by: FRC