Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Zece rideri de mountain bike la Mondialele de XCO

Întreaga suflare a mountain biking-ului mondial își îndreaptă atenția zilele acestea spre Republica Cehă, unde faimoasa stațiune Nove Mesto va fi locul de înfruntare a celor mai buni rideri de cross-country din lume, cu ocazia Campionatelor Mondiale. Și cum acest segment cunoaște o dezvoltare fără precedent și în țara noastră, România va fi reprezentată acolo de nu mai puțin de zece sportivi, de diferite niveluri.

mondiale_mtb_xco_2016

Prima cursă pentru sportivii români va fi cea de XCO rezervată juniorilor, de vineri 1 iulie, unde Roberto Burța, Mario Pescaru (Scott-Geiger), Vlad Păcurar (SeiSeiNove) și Attila Malnasi și Levente Bartha (Dinamo-BikeXpert Racing) se vor arunca în luptă pe tehnicul traseu din centrul Europei.

Sâmbătă, 2 iulie, are loc cursa categoriei masculine U23, unde alți doi români, Ede Molnar (Dinamo-BikeXpert Racing) și Vlad Dascălu (BH Racing) vor veni la rând pentru a se înfrunta cu cei mai talentați tineri ai lumii. O evoluție bună este de așteptat din partea lui Dascălu, care anul trecut a încheiat pe locul al 5-lea la proba similară a competiției mondiale, doar că la categoria juniorilor.

Ultima zi, 3 iulie, este și cea în care concurenții Elite vor lua startul, România fiind reprezentată de trei componenți ai echipei Scott-Geiger, în speță Lucian Logigan, Bogdan Duca și „veteranul” Tudor Oprea.

Informații despre întrecerile din Cehia puteți găsi pe pagina de facebook a cursei, dar și pe canalul de YouTube.

 

Written by: FRC