Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Zece competiții UCI programate în România pentru 2016

Anul 2016 va fi unul cu adevărat memorabil pentru România ciclistă, măcar pentru faptul că este prima dată în istoria sportului cu pedale autohton când vor avea loc nu mai puțin de zece competiții înscrise în calendarul UCI pe teritoriul țării.

poza

Competițiile de mountain bike dețin cea mai mare pondere în 2016. Seria de curse UCI românești din 2016 va fi deschisă de un „duet” clujean. NapoCup XCO C2 este programată în 23 aprilie la Cluj-Napoca, urmând ca o zi mai târziu să aibă loc BT Maraton Făget by Vodafone, cursa de XCM care și-a făcut loc în UCI MTB Marathon Series, fiind prima întrecere autohtonă care bifează această reușită. În 7 mai va avea loc la Constanța Beach Race XCO, o altă cursă din categoria C2, pe când o săptămână mai târziu, pe 15 mai, cursa care atrage cel mai mare număr de participanți din România, Prima Evadare, se pregătește de debutul său oficial în calendarul UCI. Pe această listă a curselor internaționale regăsim și Stejarii Seculari, cu data programată pe 22 mai. Următoarele două competiții sunt Plătiniș MTB Project, care va avea loc în 23 iulie, după o modificare a datei inițiale, în vreme ce Crater XCO Cup din 31 iulie va închide seria evenimentelor off-road UCI românești din 2016

Celelalte trei competiții UCI din țară vor fi de șosea, în speță Turul Sibiului (29 iunie – 3 iulie), care va ajunge la cea de-a 6-a ediție, Turul Ținutului Secuiesc (5-7 august) și Turul României (14-18 septembrie).

 

Written by: FRC