Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Vlad Dascalu, rezultat istoric in Cupa Mondiala. Marius Petrache, bronz in Balcani

Weekend-ul trecut a fost unul intens pentru cicliștii români. Vlad Dascalu, de la Dinamo BikeXpert Racing Team, a ocupat duminică locul 5 la categoria U23 în etapa de Cupa Mondială de XCO, desfăşurată în Andorra. Sportivul nostru a terminat cursa la 12 secunde în spatele învingătorului, danezul Simon Andreassen. Trebuie remarcat şi faptul că Vlad Dascalu a condus cursa în penultimul tur, la categoria sa. În cursa de Cupă Mondială de la Andorra, la categoria U23, au luat startul 96 de sportivi şi au terminat 92.

photo_2017-07-04_15-20-08

Marius Petrache (CSA Steaua Bucureşti) a câştigat la finele săptămânii trecute medalia de bronz în proba de omnium a Campionatelor Balcanice de velodrom, desfăşurate la Atena. Campion naţional în proba de şosea fond, Petrache a mai obţinut două locuri 5 în proba de scratch şi în cea de eliminare şi un loc 8 în cursa cu adiţiune de puncte. România a mai fost reprezentată la Atena şi de Norbert Szabo (a ratat calificarea în finala de la Keirin), Andrei Ionuț Andrei (locul 11 la adiţiune de puncte şi eliminare, locul 14 la scratch) şi Cristian Bidilici (locul 6 la eliminare, locul 8 la omnium, locul 10 la adiţiune de puncte şi scratch). Echipa României a fost coordonată de Georgios Georgiadis.

Ana Covrig (Top Girl Fassa Bortolo) ocupă locul 70 în ierarhia generală a Turului Italiei feminin, după desfăşurarea a trei etape. Sportiva noastră are o întârziere de 8’03” faţă de primul loc al ierarhiei generale, ocupat de Anna Van Der Breggen. Campioană naţională atât în proba de fond, cât şi în cea de contratimp individual, Ana a ocupat, împreună cu echipa, locul 20 în contratimpul pe echipe din deschiderea Turului Italiei. În etapa a doua, Ana a terminat pe locul 55, la peste cinci minute în spatele câştigătoarei, pentru ca în stagiul de duminică să se claseze pe locul 97, la 13 secunde de învingătoare.

Echipa națională de cadeți masculin, alcatuită din Patrick Pescaru (CS Măgura Cisnadie), Adi Narcis Marcu (CS Torpedo Zărnești), Adrian Mihai Grigore, Eduard Valentin Ștefan (CS Otopeni) și Gabriel Silaghi (CS Mureșul Târgu Mureș)  s-a întrecut la Talents of Belgrade and Europe, competiție aflată la ediția a cincea. Desfășurată pe parcursul a două etape, întrecerea a avut la start peste 100 de participanți. În prima zi, cel mai bine clasat sportiv român a fost Adi Narcis Marcu, pe locul al șaptelea, care a sosit în același timp cu câștigătorul Eduard Gobjila. Patrick Pescaru a reușit cel mai bun rezultat al României în etape secundă, ocupând locul al zecelea, la 50 de secunde în spatele învingătorului. Rezultate complete aici

foto

Written by: FRC