Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Vlad Dascalu castiga aur la Campionatul Mondial de Mountain Bike XCO 2019

Sambata, 30 august 2019, va ramane pentru totdeauna in istoria ciclismului si a sportului românesc, Vlad Dascalu, tanarul roman de numai 21 de ani cucerind cel mai inalt titlu Mondial la mountain bike XCO, categoria U23. Competitia s-a desfasurat in statiunea turistica Mount Saint Anne de langa Quebec City, Canada, pe unul dintre cele mai grele si spectaculoase trasee de mountain bike din lume, unul mult mai dificil decat cele cu care ne-am obisnuit in Europa, la etapele de Cupa Mondiala.

Rezultatul lui Vlad este cu atat mai spectaculos cu cate competita sa a durat 1h19’50’’, cu 1’57’’ mai buna decat cea a elvetianului Filippo Colombo (medaliat cu argint) si cu 2’ 06’’ decat cea a lui Albin Vital (medaliat cu bronz). Prin aceasta victorie, Romania se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, proba de Mountain Bike XCO!

Anul acesta, Vlad Dascalu a domitat scena mountain bike-ului mondial la categora sa, castigand si titlul de Campion European (in Iulie la Brno, Cehia), titlul de Campion National (tot in Iulie la Herneacova, TM), dar si 4 etape din cele 6 din Cupa Mondiala de pana acum ( la celelate doua sosind pe locul 2), el fiind lider in acest moment in aceasta serie de de evenimente UCI.

Staff-ul lui Vlad Dascalu la Campionatul Mondial a fost compus din Catalin Sprinceana, vicepresedintele si responsabilul departamentului de mountain bike din cadrul Federatiei Romane de Ciclism si mecanicul personal, columbianul Andres Gutierrez. Vlad Dascalu este originar din satul Buda, comuna Rasca, jud. Suceava dar locuieste, de 12 ani, in Spania impreuna cu familia sa. In anul 2017 si-a facut debutul in Cupele Mondiale la o echipa romaneasca, Dinamo-BikeXpert Racing Team, iar in acest moment activeaza la echipa spaniola Brijulabike Racing Team.

Written by: FRC

Leave a Reply