Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Viitorul ciclismului românesc s-a întrecut la Turda

Cu vacanța de vară pe sfârșite, copiii pasionați de ciclism din România au avut șansa să facă o ultimă ispravă înainte de a se întoarce la școală, cu ocazia Campionatelor Naționale de Ciclism pentru Copii, care le-a pus la dispoziție două discipline însumând trei probe. Și, judecând după recitalul oferit și îndrăzneala arătată a celor mici, tot ce putem spune este că viitorul ciclismului din România se află pe mâini, pardon, picioare bune!

8

Această a treia ediție a Campionatelor Naționale de Ciclism pentru Copii a reprezentat prima dată când la șosea s-au disputat două probe – contratimp individual și fond, și pentru prima dată când a fost prezentă proba de mountain bike – cross-country. Astfel, cele trei zile dintre 26 și 28 august au fost pline de ciclism pentru Municipiul Turda, urbe care își sărbătorea și aniversarea, iar premierea probei de fond a fost onorată cu prezența de către mai multe oficialități locale, printre care și Cristian Matei, primarul orașulului.

Circa 50 de copii au luat parte la cursele programate, ei întrecându-se pe o vreme excelentă, ferită de precipitații și pe trasee securizate foarte bine de către organizatori și autoritățile locale, reprezentanții Poliției Locale și ai Jandarmeriei asigurând condiții optime de desfășurare. “În calitate de președinte al Federației Române de Ciclism mă bucură prezența unui număr crescând de copii la Campionatul Național. Sincer, aș dori ca modelul grupelor de copii să fie preluat de cât mai multe cluburi din țară iar concurența să fie cât mai puternică pentru că doar astfel putem dezvolta ciclismul din România” – a declarat Eduard Carol Novak, unicul campion paralimpic al României.

Rezultatele complete ale întrecerilor vor fi afișate integral pe site-ul oficial al Federației Române de Ciclism în cel mai scurt timp posibil.

Competiția a fost organizată de Clubul Sportiv Clujul Pedalează și Clubul Sportiv InterTeam Cluj-Napoca, în colaborare cu Federația Română de Ciclism, având ca parteneri Consiliul Local Turda, Primăria Turda, Crama La Salina și Restaurantul Sarea-n Bucate

Sponsori: Cofetaria Rusalca, Rowe Motor Oil

Colaboratori: Electrogrup, Aleo, Serviciul de Ajutor Maltez

Foto: acasenii.ro

 

Written by: FRC