Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Viitori antrenori de ciclism au făcut primii pași

In week-end-ul 27-28 ianuarie 2018 la Miercurea Ciuc s-a desfasurat primul modul dintr-o serie de patru al cursului de formare antrenori de ciclism. Cel care a prezentat acest modul este Cristiano Valoppi, antrenor cu o carte de vizita impresionanta, care cuprinde 5 medalii olimpice, 16 mondiale și 7 continentale.

Toate locurile alocate acestui curs au fost ocupate inca din prima saptamana, 30 fiind numarul celor  care s-au bucurat de informatiile valoroase.

In cele doua zile de curs Valoppi a pus foarte mult accent pe felul in care s-a demonstrat in ultimii ani ca ceea ce se credea ca e corect este de fapt in foarte multe cazuri gresit, iar noile metode de antrenament se bazeaza foarte mult pe cifre exacte rezultate in urma unor calcule foarte precise. De asemenea s-a pus accent pe identificarea si cunoasterea nevoilor sportivilor dar si a drepturilor acestora. S-a mai discutat de importanta periodizarii si planificarii antrenamentelor dar si despre faptul ca doar avand foarte multe cunostinte un antrenor poate duce un sportiv pe drumul la finalul caruia se gaseste recompensa olimpica. Practic, lumea marilor antrenori la nivel mondial a fost prezentata si noului val de antrenori de ciclism din Romania.

Printre cele mai importante subiecte dezbatute se numara urmatoarele:

  • Tehnica antrenorilor
  • Cum putem evalua procesul de crestere sportiva
  • Sportul de elita – Oportunitati si Provocari
  • Rolul antrenorului in sportul juvenil
  • Periodizarea, planificarea si strategie
  • Cum seelaboreaza o periodizare

Printre altele Valoppi a fost de acord sa raspunda catorva intrebari. El si-a expus parerea despre situatia sportului in Romania.

“Eu am venit in Romania pentru prima data in 2001, daca nu ma insel, sau in 2002 la Turul Romaniei. Este o tara care-mi place foarte mult pentru ca vad cum se dezvolta foarte rapid. Are un potential ( n.r. – sportiv ) enorm, ( n.r. – ciclismul ) vine dupa o perioada care, din punctul meu de vedere, nu a fost cea mai buna dar acum se afla pe cel mai bun drum pentru a recupera timpul pierdut. Potentialul este foarte mare, important este ca antrenamentele sa fie facute in cel mai bun mod posibil.”

A povestit pe scurt ce s-a petrecut la Miercurea Ciuc.

“Este un curs de formare pentru tehnici (n.r. de antrenament ) in cea mai mare parte. Eu am avut norocul de a acumula experienta la nivel international in ultimii 20 de ani si am cunoscut cei mai mari antrenori din lume si in acest caz obiectivul meu este sa pot transmite “putinele” lucruri pe care le-am invatat si antrenorilor din Romania. Ceea ce mi-a placut foarte mult la intalnirea din aceste zile este ca am vazut un grup de tineri, iar tinerii sunt viitorul nostru. Am vazut ca au venit si femei sa participe la acest curs iar acest lucru dovedeste ca exista o deschidere foarte mare intr-un sport care pana de curand a fost preponderent rezervat barbatilor. Va multumesc ca mi-ati dat sansa de a sta alaturi de voi. Va multumesc. Pe curand!”

Urmatorul modul al acestui curs se preconizeaza a fi organizat la finalul lunii noiembrie si cel mai probabil se va desfasura la Brasov, dar cu detaliile exacte vom reveni in apropierea acestuia.

Sursa BikeFm.ro

Written by: FRC