Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Valentin Vasiloiu – “Îmi place să fac totul așa cum trebuie”

Valentin Vasiloiu – “Îmi place să fac totul așa cum trebuie”

Multiplu campion naţional de juniori, atât la fond, cât şi la contratimp individual, vicecampion, apoi medaliat cu bronz la Campionatul Balcanic, Valentin Vasiloiu a fost format la CS Petrolul Ploieşti, sub îndrumarea antrenorului Constantin Ciocan. În sezonul trecut a concurat, în prima parte a anului, la echipa franceză Team U Cube 17, făcând parte, totodată, din lotul nostru naţional, alături de care a participat, în premieră pentru el, la Turul României. Din acest sezon, s-a alăturat inimoșilor de la Torpedo CarCover EG Cycling Team Academy din Zărneşti. Are obiective și planuri mari, pe care îi dorim să le împlinească și despre care l-am întrebat într-un scurt răstimp pe durata cantonamentului său de pregătire de la Sibiu.

– Bună, Valentin, și mulțumim pentru că ți-ai făcut timp să vorbești cu noi! Ce ne poți povesti despre scânteia care a aprins pasiunea ciclismului, în cazul tău?

Totul a început când un prieten bun din copilărie m-a întrebat dacă vreau să merg și eu împreună cu el la ciclism, el practicând acest sport deja de un an, la acel moment. Așa am ajuns să practic ciclismul, la vârsta de 16 ani.

– A fost un parcurs dificil? Care a fost cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat?

Hmm, cea mai mare provocare… Nu stiu exact acum pe moment să vă spun. Dar, clar, ciclismul este o provocare. Fiecare antrenament, fiecare minut, fiecare secundă pe bicicletă este o provocare.

– Dacă totul e provocare, clipă de clipă, înseamnă că și motivația trebuie să fie pe măsură, nu?

Când ai un țel, motivația vine de la sine, iar eu îmi doresc să ajung profesionist. Cel mai mult mă impulsionează gândul că, dacă ar fi să renunț acum, ar însemna că am pierdut, ceea ce nu îmi stă în caracter.

– Ai vorbit despre caracter. Cum te-ai descrie, ca om?

Îmi place să fac totul așa cum trebuie. Consider că sportul m-a schimbat complet și îmi imaginez ca aș fi fost un cu totul alt om, dacă nu aș fi făcut sport. Gândesc altfel, sunt un om mai bun.

– Spune-ne câte ceva despre modul în care te pregătești!

Exact ca la școală, antrenamentele constau în anumite “teme”. Pe săptămână, pedalez aproximativ 400-700 km, în funcție de perioadă și de competiții. 

– Legat de competiții, ce tip de curse preferi?

– Prefer cursele pe etape, deoarece cred că mi se potrivesc mai bine. 

– Familia ta te susține în planurile pe care le ai? E greu să împaci obligațiile zilnice cu pregătirea sportivă?

Familia îmi este aproape tot timpul și mă susține, dar cred că sunt și alte persoane care  se  gandesc la mine și îmi vor binele. Iar momentan nu e greu să împac obligațiile de zi cu zi cu sportul, căci fac doar ciclism, am terminat de 2 ani liceul.

– Știm că ai făcut cândva și fotbal. Acum te-ai mai vedea făcând un alt sport?

– Acum nu, deja e târziu. Dar, urmărindu-l pe McGregor, sincer, m-aș apuca de MMA, kickboxing sau alt sport similar. Cu toate că fizicul meu nu m-ar ajuta acum, deoarece eu am o constituție specifică ciclismului, ca urmare a anilor de practicare a acestuia,  

–  Unde îți dorești sau speri să ajungi, în ciclism, Valentin?

–  Obiectivul meu în ciclism este, cum am spus și mai devreme, de a ajunge profesionist. Consider că, odată ajuns printre profesioniștii adevărați, totul vine de la sine, scapi de stres și presiune și poți realiza lucruri mari. 

– Îți mulțumim și îți urăm mult succes în împlinirea acestui vis al tău!

Written by: FRC

Leave a Reply