Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Urmează off-road de nivel internațional în România: Păltiniș MTB Project și Cupa Crater XCO

Pe plan național, se anunță două competiții importante într-ale mountain bike-ului – Păltiniș MTB Project și Cupa Crater XCO. Dacă prima este programată în acest weekend la Păltiniș, cealaltă va avea loc lângă Oradea, în apropiere de Băile Felix, în 1 și 2 august, ambele curse fiind incluse în calendarul UCI, în categoria C2.

concurs

Păltiniș MTB Project va reuni la start mai mult de 250 de sportivi profesioniști și amatori. Competiția include două zile de concurs la finalul cărora se va întocmi un clasament general prin cumularea timpilor fiecărui concurent. Sâmbătă 11 iulie se vor desfășura probele de XCO (cross country olympic). Competiția rezervată sportivilor Elite este în acest an înscrisă în calendarul internațional UCI având categoria C2. Primii 10 sportivi clasați vor obține puncte în clasamentul internațional, întrecerea acestora fiind supravegheată de un comisar UCI delegat de forul internațional. Traseul măsoară 3,8 km și se vor parcurge un număr de tururi stabilit în funcție de categorie, iar diferența de nivel pe un tur este de 199 metri. Sportivii amatori au startul programat la ora 11:00, în timp ce startul pentru categoria ELITE se va da la ora 15:00. Duminică 12 iulie de la ora 12:00 este programată proba de XCP (cross country point-to-point). Festivitățile de premiere sunt programate pentru sâmbătă ora 17:30, respectiv duminică ora 16:00.

Clubul Sportiv Velo Sport Oradea organizează în data de 1-2 August 2015 a cincea ediţie a unuia din cele mai spectaculoase concursuri de ciclism montan din judeţul Bihor denumit „Cupa Crater XCO Betfia”. Evenimentul este înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale şi contează direct pentru calificarea cicliştilor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016. Este pentru prima oară în istoria sportului bihorean când judeţul găzduieşte un concurs de ciclism de anvergură. Au mai avut loc multe competiţii de ciclism în acest judeţ, dar nu la acest nivel, punctele acordate aici fiind folositoare pentru calificarea sportivilor la Jocurile Olimpice. Lungimea traseului este de aproximativ 5 km cu 250 m diferenţă de nivel pe tur. Traseul include atât porţiuni de coborâri tehnice cât şi urcări, pe alocuri cu urcări de peste 25%. Fiecare concurent va parcurge mai multe ture, în funcţia de categoria din care face parte. Se vor acorda premii constând în bani (peste 800 de Euro, conform cerinţelor impuse de UCI), produse, bonuri de cumpărături, cupe şi medalii.

La aceste două întreceri vor participa și sportivii de performanță ai României, printre care și cei mai bine 3 clasați în ierarhia mondială: Tudor Oprea (330 de puncte), Lucian Logigan (304 puncte), George Stancu (60 de puncte), Cristian Rakosy (60 de puncte) sau Elisei Miron (58 de puncte). Astfel, aceștia au o bună șansă de a acumula noi puncte care ar putea duce la calificarea României la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

 

Written by: FRC