Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Urmează Campionatele Naționale de XCO

Hunedoara va fi, pentru o zi, epicentrul mountainbiking-ului din România, cu ocazia Campionatelor Naționale de MTB XCO, care vor avea loc la umbra Castelului Corvinilor în ziua de sâmbătă, 16 iulie. În cadrul acestei competiții, organizate de Clubul Sportiv Corvinia, în parteneriat cu Federația Română de Ciclism, se vor întrece atât sportivii din categoriile de performanță – Elite, U23, Junior și Cadet, cât și cei din categoriile de Amatori.

la_bresse_1

Traseul, în lungime de 4 kilometri va fi unul cu o diferență de nivel de 90 de metri și numeroase porțiuni care vor pune accentul pe îndemânarea participanților. Ziua de întreceri va debuta cu competiția categoriile de amatori, de la ora 10.00, în timp ce cursele categoriilor de performanță vor începe odată cu întrecerea Elite/U23 masculin, de la ora 13:30.

La competiție și-au anunțat prezența cei mai în formă rideri ai României, care anul acesta au avut un program încărcat, cu participări la Cupele Mondiale, dar și la Campionatul Mondial de la Nove Mesto. Totuși, nici partea de organizare nu e mai prejos în materie de efort, Radu Haulică de la Clubul Sportiv Corvinia spunând: „E vorba de multă muncă, mai ales în amenajarea traseului, ca pe urmă, după finalul cursei, acesta să fie dezasamblat, pentru a aduce zona la configurația inițială. Sunt onorat să am o asemenea sarcină – aceea a organizării campionatului, și cred că asta aduce un plus de experiență și cunoștințe evenimentelor organziate de noi. Mă aflu în fața unei provocări care îmi stârnește aceleași emoții ca ziua nunții, dar am încrederea că va ieși memorabil. Participanții sunt încântați de parcurs, e unul de forță, tehnic, mai puțin de fugă, într-un decor pitoresc, al Castelului Corvinilor”.

Written by: FRC