Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Următoarea generație de arbitrii de mountain bike intră în scenă

Ziua Campionatului Național de Cross-Country Eliminator a cuprins multă acțiune, însă nu doar de pedalat. Radu Zemianschi și Tiberiu Macaveiu, singurii comisari UCI de mountain bike din România, au susținut un seminar de formare pentru cei interesați să devină arbitrii în această pasionantă branșă a off-road-ului. Prezența însemnată, atmosfera plăcută și o interacțiune care a curs de la sine sunt doar câteva din reperele următoare generații de comisari naționali de mountain bike.

foto main

Seminarul a avut loc în data de 6 mai și au participat 27 de persoane, mare parte dintre acestea pasionate de sporturi outdoor, unele practicante de ciclism montan, iar unele chiar parte din echipe de organizare a diferitelor evenimente. „A fost un nivel bun de pregătire al participanților la seminarul din 6 mai de la Avrig, majoritatea răspunzând corect în medie la 27 -28 de întrebări din 30. În general, fetele au obținut un punctaj mai mare decât băieții, având o candidată care a obținut chiar punctajul maxim! Am remarcat în funcție de răspunsuri chiar și o segmentare a unor candidați spre anumite discipline de mtb: gravitaționale sau de anduranță”, spune Tiberiu Macaveiu, arbitru International UCI gradul A, specializat pe mountain bike, din 1998, și președinte al CS Surmont Club, unul dintre primele cluburi sportive organizatoare de evenimente de mountain bike din țară.

Doar doi candidați au necesitat reexaminare din numărul total de participanți, în urma examenului scris care a cuprins 30 de întrebări care acopereau diferite aspecte din regulamentul tehnic al Uniunii Cicliste Internaționale. Astfel, Colegiul Central al Arbitrilor din cadrul Federației Române de Ciclism se pregătește să își primească noii membri și să vină în folosul competițiilor de profil cât mai mult prin intermediul lor. „Am fost foarte plăcut impresionat de numărul mare de participanți la seminarul de la Avrig, dar mai ales de nivelul de pregătire al majorității cursanților. E un lucru bun și promițător. Sper să se concretizeze în formarea unui corp numeros de arbitrii activi și pasionați care să sprijine organizatorii de concursuri în a avea evenimente de mtb organizate în siguranță, în mod omogen, și la un nivel internațional. Cum am spus-o și la seminar, îmi doresc să ajungem la nivelul la care organizatorii să solicite cu bucurie o comisie de arbitri care să fie un real sprijin în munca lor”, adaugă Radu Zemianschi, comisar internațional UCI din 1998.

Lista completă a arbitriilor acreditați FRC va fi în curând disponibilă pe site-ul oficial.

Written by: FRC