Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Uniunea Ciclistă Internațională își exprimă sprijinul pentru FRC

La scurt timp după episodul de succes pe care l-a reprezentat Conferința Națională „Împreună pentru ciclism”, Federația Română de Ciclism primește un avânt de moral după vizita efectuată ieri, 23 noiembrie, de președintele forului Eduard Novak la sediul Uniunii Cicliste Internaționale. În Elveția, el s-a întrevăzut cu președintele UCI, Brian Cookson, dar și cu numeroși specialiști din diferite domenii care privesc activitatea ciclistă, reușind să pună câteva baze în mai multe privințe.

cookson

Ziua de ieri a început cu o întâlnire formală cu James Carr, șeful relațiilor internaționale ale UCI, după care, de la ora 11.00, Eduard Novak s-a întrevăzut cu Brian Cookson, unde s-a discutat pe marginea proiectelor pe care le are în plan Federația Română de Ciclism. În acest sens, președintele UCI a făcut public faptul că în ceea ce privește latura de dezvoltare a ciclismului pentru copii și juniori, forul internațional poate veni în sprijinul Federației printr-un program de finanțare nerambursabilă, cu condiția transparenței și respectării unei strategii în acest sens. „Dacă vom dovedi seriozitate și dorință de a construi ceva pe termen lung, Uniunea Ciclistă Internațională poate fi considerată un partener de nădejde în acest sens”, a spus Eduard Novak la revenirea în țară.

De asemenea, cu ocazia vizitei la Aigle, s-a mai discutat și despre un transfer de expertiză în ceea ce privește antrenamentul sportiv și arbitrajul, UCI fiind de acord să furnizeze specialiști pentru pregătirea personalului în acest sens începând cu 2016, în cadrul diferitelor cursuri care urmează să fie organizate. „Această vizită a întărit relațiile deja bune pe care le aveam cu UCI, forul privind cu admirație dovezile de dezvoltare ale ciclismului românesc, precum creșterea simțitoare a numărului de curse internaționale pentru 2016. În continuare, și noi ca Federație, vom încerca să facem cât mai multe pentru sprijinirea membrilor noștri și sperăm că acest lucru va fi mai lesne de făcut cu ajutorul susținerii anunțate de către UCI. Rămân încrezător în traiectoria bună pe care merg lucrurile”, conchide Eduard Novak, președintele FRC.

Written by: FRC