Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Țvetcov evadează la Campionatul Mondial, rezultate bune aduse de Olah, Tămîrjan și Grosu

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat i-a găsit pe cicliștii români în mijlocul acțiunii la diferitele competiții internaționale la care au participat. Dacă Serghei Țvetcov a reprezentat onorabil România la Campionatele Mondiale de Șosea, doi paracicliști autohtoni au luat startul la Cupa Europeană de la Praga, iar echipa națională a participat la International Cycling Race din Salonic, Grecia.

tve

Țvetcov a ocupat locul 54 în proba de contratimp individual din cadrul Campionatelor Mondiale de Șosea, care s-a desfășurat miercuri, 23 septembrie, iar duminică, patru zile mai târziu, acesta a pornit în cursa de fond, în lungime de 260 de kilometri. Din păcate, rutierul nu s-a aflat în cea mai bună stare de sănătate posibilă, suferind de o infecție respiratorie care i-a cauzat febră, astfel că opțiunile sale au fost limitate. Cu toate acestea, el s-a aflat în grupul de evadare care s-a situat la coducerea primei părți a cursei, vreme de 150 de kilometri, dar după ce echipele favoriților au început să crească ritmul, Țvetcov nu a mai putut face față și a abandonat întrecerea. „În condițiile date, nu puteam face fizic mai mult, așa că am optat să mă fac remarcat prin acțiunea la care am participat. Sper că la participările viitoare neșansa să mă ocolească și să pot evolua la capacitatea mea maximă”, a spus ciclistul lui Androni-Giocattoli la capătul evoluției sale.

olah

La Cupa Europeană de Paraciclism  din Cehia, de sâmbătă, 26 septembrie, România a avut doi reprezentanți prin sportivii echipei Tușnad Cycling team Attila Olah și Robert Tămîrjan. Primul dintre ei a reușit să ocupe treapta a treia a podiumului în cursa de fond, dar a căzut pe locul al 4-lea al clasamentului general după contratimpul de a doua zi, în timp ce celălalt a încheiat pe locul al 6-lea și și-a menținut poziția și în clasamentul general. „Sunt mândru de acest rezultat căci în faţa mea au terminat patru campioni mondiali”, a spus Tămîrjan după finalul Cupei, adăugând că „acum mi-am dat seama până unde trebuie să mai progresez, deşi aceia au cu 10-15 ani mai multă experienţă.”

romania

Nu în ultimul rând, echipa națională de șosea, alcătuită din Eduard Grosu, Daniel Crista, Marius Petrache, Alexandru Stancu, Szabolcs Sebestyen și Ionuț Sdrăilă, a făcut deplasarea la o cursă regională în weekend. În Grecia, mai precis la Salonic, a avut loc International Cycling Race, unde Grosu s-a impus în etapa de fond, care a avut loc sâmbătă, și Crista a sosit pe locul al 3-lea, iar a doua zi tot Grosu a reușit cea mai bună performanță a echipei, ocupând locul al 3-lea.

Written by: FRC