Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Tușnad Cycling Team – prezentare oficială 2014

Tusnad cycling team
Singura echipă continentală de ciclism din România, Tuşnad Cycling Team, va avea luni, la Miercurea Ciuc, prezentarea oficială înaintea sezonului competiţional 2014.

Evenimentul se va desfasura de la ora 18.00, la „Casa Harghita” din Miercurea Ciuc. Tuşnad Cycling Team împlineşte zece ani de la înfiinţare şi şase ani de când este înregistrată la UCI ca echipă continentală, singura din România.

Liderul echipei, campionul mondial şi paralimpic Eduard Novak, îşi doreşte ca echipa să se menţină, în competiţiile naţionale şi internaţionale, la acelaşi nivel ca şi în anii trecuţi, un accent deosebit urmând să se pună pe şcoala de ciclism pentru copii, nou înfiinţată, care va reprezenta o prioritate pentru club.

„Dorim să avem o comportare foarte bună în Turul Sibiului și Turul Ţinutului Secuiesc, iar la concursurile din străinătate să fim printre cele mai bune echipe, la fel ca şi anul trecut. O parte importantă a dezvoltării clubului constă în faptul că de anul acesta investim foarte mult în copii. Am început o şcoală de ciclism pentru copii de 8-12 ani şi acest proiect va fi unul de lungă durată şi va fi o prioritate pentru noi”, a afirmat Eduard Novak (38 ani), singurul campion paralimpic din istoria sportului românesc.

Novak și colegii de la Tușnad Cycling Team s-au pregătit în ultima lună în Spania la Calpe (lângă Valencia), unde au pedalat în medie 100 kilometri/zi. Președinte în exercițiu al Federației Române de Ciclism, Edurd Novak a adăugat că, personal, începe calificarea pentru Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, primul concurs important fiind Campionatul Mondial din Mexic (10-13 aprilie), unde îşi propune să doboare propriul record mondial şi să câştige cursa de 4 kilometri urmărire.

Novak a mai menţionat că, în acest an, liderul echipei Tuşnad Cycling Team va fi Oleg Bedros, din Republica Moldova. Acesta a fost naturalizat recent şi va face parte din lotul național al României în cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro.

Tuşnad Cycling Team ține să mulțumească sponsorilor săi pentru sprijinul acordat: Tușnad, Consiliul Orașului Miercurea Ciuc, Set-Prod, MOL, Allianz, TESS , Bellotto, Casco, FFWD, DMT, Kero Bike, Gambrinus, Marien, MedExpert, Consiliul Județului Harghita.

Written by: FRC