Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

”Tricolorii” mici, la EYOF Baku cu gândul la succes

Cea de-a doua participare a echipei olimpice de ciclism a României la Festivalul Olimpic al Tineretului European, găzduit de Baku, capitala Azerbaijanului, se anunță a fi una deosebit de interesantă. Coordonați de Mihail Rusu, cei patru sportivi debutează marți, 23 iulie, în proba de contratimp individual.

Principala premieră a acestei ediții a Festivalului, pentru echipa de ciclism a României, este prezența Denisei Toader, care reușește astfel să spargă gheața și aduce o nouă dovadă că ciclismul feminin din țară devine tot mai performant. Ceilalți 3 sportivi care vor îmbrăca tricoul echipei naționale sunt Mihnea Harasim, Edvard Novak și Rareș Ghiță.

Prima încercare pentru ei vine în ziua de 23 iulie, când se vor alinia la startul probei de contratimp individual. Cursa feminină va avea loc între orele 10.00-12.30, pe când cea masculină, între 17.00-19.30. Ambele categorii de concurenți vor avea de parcurs 10 kilometri.

Două zile mai târziu, în 25 iulie, între aceleași ore, se va disputa cursa de fond. Dacă fetele vor avea de pedalat 50 de kilometri, băieții au 75 de kilometri în program, adică două, respective trei ture ale unui traseu ușor valonat.

Competiția de fond va fi cu atât mai interesantă cu cât nu va fi permisă urmărirea sportivilor, astfel că experiența fiecăruia dintre participanți va cântări semnificativ în rezultatul final.

Competițiile se pot urmări pe canalul EOC – http://www.eurolympic.org/eoc-channel/  

Written by: FRC

Leave a Reply