Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Tricolorii în acțiune, pe parchet și asfalt!

Componenții echipelor naționale de ciclism, de velodrom și șosea, se vor afla în acțiune în acest weekend. Dacă naționala de cadeți a luat drumul Serbiei, pentru a concura la Belgrade Talents Cup, patru sportivi se vor întrece pe parchetul velodromului din Atena, în cadrul Campionatelor Balcanice de Velodrom.

campionate balcanice pista

Echipa de velodrom este coordonată, la fel ca anul trecut, de Georgios Georgiadis, şi numără cu un sportiv mai mult decât echipa din 2016. Astfel, Norbert Szabo (Tusnad Drag Cycling Team), Andrei Ionuț Andrei (CS Petrolul Ploiesti), Cristian Bidilici proaspătul campion de șosea în proba de fond Marius Petrache (CSA Steaua Bucuresti) vor concura sâmbătă și duminică, 1 și 2 iulie, la competiția regională. De lunea trecută și până astăzi, cei cinci au participat și la cantonamentul de pregătire organizat de Uniunea Ciclistă Internațională. Anul trecut, echipa României a obținut o medalie de bronz la Campionatele Balcanice prin Mihai Băbăițăn în proba de omnium.

Cu acumulare de experiență și formă sportivă, dar și deschiși spre un rezultat bun sunt cadeții coordonați de Mihail Rusu și Pavel Lupaș, care se află în Serbia pentru cea de-a cincea ediție a Belgrade Talents Cup. Patrick Pescaru (CS Măgura Cisnadie), Adi Narcis Marcu (CS Torpedo Zărnești), Adrian Mihai Grigore, Eduard Valentin Ștefan (CS Otopeni) și Gabriel Silaghi (CS Mureșul Târgu Mureș) sunt rutierii care vor concura de-a lungul a doua zile. Pentru Marcu, Silaghi și Grigore competiția din țara vecină reprezintă o repetiție importantă înainte de Festivalul Olimpic al Tineretului European, care va avea loc la finalul lui iulie în Ungaria.

Written by: FRC