Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Trei sportivi se pregătesc pentru Campionatele Balcanice de Velodrom

Astăzi, 8 aprilie, trei sportivi și un tehnician din partea României au pornit spre Atena, unde vor începe pregătirea pe pistă în vederea participării la Campionatele Balcanice de profil, programate pentru 16-17 aprilie, pe velodromul olimpic din capitala Greciei. Daniel Crista, Marius Petrache (Elite) și Mihai Băbăiță (Junior) însoțiți de responsabilul echipei naționale de seniori Georgios Georgiadis se vor pregăti vreme de câteva zile în cadrul unui cantonament finanțat de Uniunea Ciclistă Europeană (UEC), pentru ca la finalul săptămânii viitoare să intre în luptă pentru medaliile puse în joc.

balcaniada_ciclism_velodrom_federatia

Mulțumită programului de solidaritate desfășurat de UEC, prin intermediul căruia se organizează și cantonamentul, sportivii români vor putea să își pună la punct antrenamentul, astfel încât să intre pe parchetul pistei olimpice cât mai bine pregătiți. „Îmi lipsește pregătirea specifică velodromului pentru acest sezon, dar sunt foarte familiarizat cu acesta prin prisma anilor trecuți, așa că am motive să cred că mă voi descurca bine chiar dacă nu mă aflu în vârf de forma sportivă. Ca obiective, urmăresc să obțin un rezultat bun la proba de urmărire individuală 4000m și în cursa pe puncte”, apreciază Marius Petrache (CSA Steaua București), multiplu campion național de velodrom.

„Este prima oară pentru mine când particip la Balcaniada de velodrom, dar domnul Georgiadis are o experiență destul de mare în această privință și sunt sigur că mă poate îndruma într-un mod potrivit. Nu m-am gândit la un rezultat anume, dar merg acolo ca să dau tot ce pot”, afirmă sportivul celor de la Tușnad Cycling Team, Daniel Crista.

„Îmi pare foarte bine că particip la Balcaniada de velodrom pentru că se potrivește foarte bine cu pregătirea mea și vine într-un moment destul de propice. Cel mai mult mă încântă faptul că avem ocazia să stăm o săptămână pe velodrom, acest lucru fiind în favoarea noastră, având destul timp să ne acomodăm cu rigorile. Eu consider că mă aflu într-o formă bună, mai ales după cantonamentul pe pistă din Franța și vreau să aduc cel puțin o medalie acasă, evident cât mai strălucitoare”, mărturisește juniorul Mihai Băbăiță, care fuge pentru echipa franceză de primă ligă Nantes Atlantique.

Written by: FRC