Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Trei sportivi la Campionatele Mondiale de Sosea

Punctul culminant al curselor de o zi din ciclismul de șosea îl reprezintă, fără îndoială, Campionatele Mondiale de Sosea, competitie care anul acesta ajunge, pentru prima dată, în Orientul Mijlociu. Doha, capitala Qatar-ului, joacă rolul de oraș-gazdă al întrecerilor, iar pe listele de start vom regăsi trei sportivi români, concurând în două categorii de vârstă diferite.

Juniorii Mihai Băbăiță și Denis Vulcan, alături de sportivul Elite Andrei Nechita, câștigătorul din acest an al prologului din Turul Sibiului vor purta tricoul echipei naționale în competiția care șerpuiește prin deșertul Peninsulei Arabice, toți trei participând doar la probele de fond.

Primii doi vor porni în cursa de la Campionatele Mondiale de Sosea in data de 14 octombrie, la ora locala 13.15, având de parcurs 135,5 kilometri, pe când Nechita va concura duminică, 16 octombrie, cu începere de la ora locală 10.30, pe un traseu care măsoară 257,3 kilometri.

Deși parcursul nu prezintă dificultăți de traseu, precum cățărări, vântul și căldura excesivă vor face Campionatele Mondiale de Sosea 2016 dificil nu doar de câștigat, ci și de terminat. Participarea sportivilor români la această întrecere beneficiază de sprijinul Ambasadei României din Qatar și al Ministerului Tineretului și Sportului.

campionatele-mondiale-de-sosea

Written by: FRC