Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Tentative de record mondial la Sfantu Gheorghe

Tentative de record mondial la Sfantu Gheorghe

Cel mai cunoscut sportiv de trial bike din Romania, Orban-Barra Gabor (25 ani), va incerca sa doboare sambata doua recorduri mondiale Guinness cu ocazia Zilelor Orasului Sfantu Gheorghe.

Prima tentativa va avea loc in Piata Mihai Viteazul de la ora 14.00, iar a doua actiune se va desfasura pe scena Autoliv de la ora 19.00 (inainte de concertul Connect-r). La eveniment se asteapta prezenta a 15.000 oameni.

„Voi incerca sa bat recordul la mersul in spate cu bicicleta si recordul la sarituri pe o singura roata. Primul ii aparține momentan unui american, care a reusit sa meargă 18,18 metri cu spatele, cel de al doilea ii aparține unui italian, care a sarit de 240 de ori pe o roata” – a declarat sportivul legitimat la Tusnad Cycling Team.

Cele doua tentative vor fi filmate dupa un scenariu bine structurat, certificate de notar si de un reprezentant al administratiei publice, iar presedintele Federatiei Romane de Ciclism, Eduard Carol Novak, va lua si el parte la actiune in calitate de martor. Filmul va fi trimis apoi in Marea Britanie la oficialii Guiness pentru validarea recordurilor mondiale.

„Documentatia este foarte stufoasa, trebuie respectate multe reguli si am muncit mult pentru ca totul sa fie perfect. Spre exemplu, zilele acestea am verificat cu un specialist ca terenul unde merg cu spatele sa fie perfect plan, sa nu aiba nicio inclinatie” – a mai adaugat Orban.

Visul American
Sportivul legitimat la Tusnad Cycling Team s-a facut remarcat anul trecut publicului larg dupa ce a ajuns in semifinalele show-ului Romanii au Talent si a fost apoi protagonist in videoclipul Be My Lover al vedetei INNA. Celebritatea nu i-a adus insa si resursele financiare dorite. „Federatia si clubul ma sprijina, dar pentru a putea progresa, trebuie sa participi constant la etape de Cupe Mondiale in strainatate, iar pentru asta e nevoie de sprijn si de la sponsori. Incerc sa dobor aceste recorduri doar pentru fanii ciclismului si pentru viitorul meu. Daca situatia materiala nu se rezolva in viitorul apropiat, intentionez sa plec in SUA, iar cele doua recorduri m-ar ajuta la CV” , a incheiat sportivul originar din Sfantu Gheorghe.

Informatii complete despre Orban-Barra Gabor si tentativa lui de record mondial gasiti pe site-ul http://www.orbangabi.com

Written by: FRC