Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Tabăra de Ciclism pentru Copii FRC

Mersul pe bicicletă se leagă negreșit de copilăria multora dintre noi și nu de puține ori ne-am întrebat, poate, fiecare dintre noi cum ar fi ca acest mers pe bicicletă și distracția cu prietenii noștri să fie ceva mai mult de atât? Poate chiar sport de performanță! De aceea, Federația Română de Ciclism lansează o invitație către toții copiii interesați să descopere ciclismul de șosea într-un mediu sigur, prietenos și asistat de specialiști pe care o să îl puteți găsi la Tabăra de Ciclism pentru Copii FRC.

tabara_copii

În ultimii ani, ciclismul pentru copii a devenit o preocupare tot mai importantă pentru Federația Română de Ciclism, pe lângă campionatele naționale dedicate acestora, anul acesta luând ființă și Cupa României de Șosea pentru Copii. Interesul crescut pentru categoriile de copii ne-a determinat să facem un pas înainte și să lansăm proiectul taberei de ciclism.

De ce Tabăra de Ciclism pentru Copii? Nu e un secret că în România există foarte mulți copii dornici să practice acest sport, însă adesea nu au acces la un club sportiv specializat în acest sens și peste acest lucru se suprapune și numărul redus de personal de specialitate din domeniul ciclismului. Astfel, tabăra de ciclism va fi coordonată de specialiști în materie de antrenament specific pentru ciclism care îi vor învăța pe cei mici despre cum să se antreneze, ce greșeli să evite, ce elemente tehnice și tactice sunt necesare, noțiuni de mecanică precum și alte aspecte conexe acestui sport. De asemenea, în tabăra va fi prezent și un nutriționist care va susține seminarii în acest sens și îi va îndruma în vederea deprinderii obiceiurilor alimentare sănătoase. Firește, pe lângă lucrurile menționate anterior, copiii prezenți vor descoperi noi prieteni cu care vor schimba impresii, păreri și cu care vor descoperi dinamica relațiilor între sportivi.

Tabăra de ciclism pentru copiii va avea loc între 6 și 10 septembrie, în stațiunea Harghita-Băi, în complexul de bitalon al Clubului Sportiv Școlar Miercurea Ciuc. Baza sportivă este recent renovată, condițiile sunt dintre cele mai bune și, pentru că punem siguranța pe primul plan, antrenamentele pe bicicletă se vor desfășura pe pista de biatlon, adică un circuit închis, fără trafic rutier. Detaliile complete pot fi aflate accesând acest link.

Fișa aplicantului se poate descărca de aici.

Written by: FRC