Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Ștefan Sipoș – Șeful arbitrilor români ar fi împlinit azi 61 de ani!

stefan sipos
Începând cu 2014 Federația Română de Ciclism dorește să readucă în atenția iubitorilor de ciclism numele unor persoane care au contribuit la dezvoltarea și promovarea ciclismului în Romania. Una dintre aceste persoane este Ștefan Sipoș, președintele corpului de arbitri ai FRC până în anul 2013.

Ștefan Sipoș s-a nascut pe 8 ianuarie 1953 și a început să practice ciclismul de la vârsta de 18 ani, la clubul C.S. Mureșul. Un om modest, Ștefan Sipoș nu a povestit niciodată foarte multe despre cariera lui sportivă dar se știe că a obținut un titlu de campion național la proba de semifond, titlu obținut la Cluj. A făcut parte dintr-o echipa foarte buna la contratimp pe echipe, o probă des întâlnită la competițiile din acea perioadă.
Evoluția vieții la obligat să abandoneze viața competițională după câțiva ani însa pasiunea lui pentru ciclism a continuat, devenind arbitru și organizator de competiții locale iar mai tarziu oferindu-și sprijinul în organizarea competiților naționale și internaționale.
Nu a fost niciodată angajat al FRC,făcând toate acțiunile ca voluntar.
Datorita stilului ferm și a disciplinei a fost un om/arbitru respectat de toată lumea, prieteni, sportivi, colegi.
A fost omul potrivit ,la locul potrivit si la timpul potrivit!
Ar mai fi foarte multe de povestit despre Ștefan Sipoș, fiind vorba despre un om care a dat mai mult decat a primit de la viata.A decedat în 2013, la vârsta de 60 de ani, în urma unui cancer pulmonar galopant.

stefan sipos 1

stefan sipos 2

Written by: FRC