Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Sportivii paralimpici, egali în drepturi cu restul

Un pas necesar pentru atingerea unui nivel de tratament echitabil în rândul sportivilor români a fost realizat după ce Camera Deputaților a modificat Legea educației Fizice și a Sportului nr. 69/2000, ridicând sportul paralimpic pe același palier de importanță cu cel convențional. Astfel, sportivii paralimpici din România vor fi răsplătiți pentru performanțele lor la același nivel cu restul, în ceea ce privește concursurile europene, mondiale și olimpice.

”Eu cred că este un nou început pentru sportivii paralimpici ai României faptul că s-a votat legea prin care sportivii paralimpici vor fi premiaţi cu aceeaşi sumă la concursurile europene, mondiale, olimpice, vor primi o rentă viageră şi, un lucru foarte important, se vor putea construi săli de sport doar dacă acestea vor avea accesibilitate pentru persoane cu dizabilităţi”, a declarat, pentru AGERPRES, Eduard Novak.

Modificarea legii educaţiei fizice şi sportului s-a făcut în urma unei iniţiative a parlamentarilor UDMR din Harghita, Tanczos Barna şi Korodi Attila, la solicitarea președintelui Federației Române de Ciclism, Eduard Novak. Deputatul Korodi Attila a declarat pentru AGERPRES că rezolvarea situaţiei paralimpicilor din România reprezenta o obligaţie de onoare, iar acesta este un pas foarte important pentru lumea sportului din ţara noastră.

Modificarea poate fi consultată accesând acest link

paraciclism

Written by: FRC