Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Sorin Matican devine primul clasificator de paraciclism din România

Creșterea în rândul mișcării paracicliste din România nu se referă doar la sportivii tot mai mulți care se îndreaptă spre aceasta, ci are de-a face și cu personalul de specialitate. Cu bucurie putem spune că am înregistrat progrese semnificative și în acest ultim sens, după ce Sorin Matican a absolvit cursul de clasificator de paraciclism organizat de către Uniunea Ciclistă Internațională.

Theodor Matican (stânga) alături de tatăl său, Sorin Matican, acum primul clasificator de paraciclism din România

Tatăl paraciclistului Theodor Matican a participat la cursul internațional în perioada 18-19 mai, în Belgia și l-a absolvit, devenind astfel primul clasificator acreditat din România. Sarcinile care revin acestei calificări reprezintă evaluarea gradului de dizabilitate al fiecărui paraciclist și încadrarea sa în categoria corespunzătoare.

„Am fost unul dintre cei 12 participanți la cursul UCI, alături de colegi din Noua Zeelandă, Singapore, SUA, Irlanda, Danemarca, Suedia, Grecia, Slovacia și țara-gazdă Belgia. Am fost tare mândru că Romania a facut acest prim, dar uriaș pas reușind să fim primii din Europa de Est cu un clasificator național acreditat”, spune Sorin Matican după terminarea cursului.

„Având susținere, România ar putea deveni nu numai un exemplu, ci chiar un veritabil centru de clasificare și de expertiză pentru Europa de Est. Este la fel de adevărat că Grecia “a furat startul”, având deja al II-lea an de organizare a Cupei Europene, dar colaborând cu ei am putea atrage respectul și recunoaștere în întreaga zonă Balcanică. Oricum, am facut un prim pas al normalității – nu trebuie sa alergăm ci doar, pas cu pas, să dezvoltăm!”, a conchis acesta.

Written by: FRC