Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Serghei Țvetcov aduce României o victorie în Turul Țintului Secuiesc 2015

Cea mai longevivă cursă de șosea românească din calendarul UCI, Turul Ținutului Secuiesc, și-a consumat cea de-a 9-a ediție săptămâna trecută. Pe șoselele din estul Transilvaniei s-au întrecut circa 80 de rutieri de la echipe din Europa și Asia, competiția fiind câștigată de Clemens Frankhauser (Hrinkow Advarics). Cea mai bună prestație a rutierilor echipei României a venit din partea lui Serghei Țvetcov, care a învins în contratimpul în cățărare din ultima zi de cursă și care a ocupat, în final, locul al 3-lea al clasamentului general.

tvetcov

Echipa României care a luat startul în Tur a fost alcătuită din Serghei Țvetcov, Eduard Grosu, Daniel Crista, Ionuț Sdrăilă și Roland Horvath. Din staff-ul tehnic au făcut parte Viorel Grosu, director sportiv, și Doru Rusu, maseur, în vreme ce efortul sportivilor echipei României a fost susținut de Isostar, care a aprovizionat rutierii cu batoane și geluri energizante, atât de necesare în cazul solicitărilor sportului cu pedale. De asemenea, Pensiunea Bella Vita din Harghita Băi și Cofetăria Novak au asigurat cazarea și masa echipei, precum și alte condiții necesare în timpul competiției.

Cea mai notabilă realizare a formației a fost succesul lui Țvetcov din contratimpul în cățărare, care i-a permis să urce pe poziția a 3-a a clasamentului general, dar la fel de important a fost și ajutorul echipei în ultima etapă. În cadrul circuitului de pe străzile orașului Miercurea Ciuc, Țvetcov a suferit o căzătură, însă în ajutorul său au sărit Crista și Sdrăilă ca să îl readucă în grupul liderului, ceea ce i-a permis să își păstreze poziția din clasamentul general.

„Am făcut o cursă mai degrabă tactică, căci adversarii au venit la Miercurea Ciuc cu echipe mai numeroase și mai puternice decât a noastră”, a declarat Țvetcov la finalul cursei.”Așadar, chiar dacă m-am aflat de câteva ori în ipostaze care mi-ar fi permis să avansez în clasamentul general, alți sportivi ar fi profitat de pe urma muncii mele, așa că am preferat să mă axez pe victoria în contratimp și să obțin maximul posibil în aceste circumstanțe – un loc pe podium”, completează sportivul lui Androni Giocattoli-Sidermec. Coordonatorul echipei, Viorel Grosu, se declară mulțumit de rezultatele înregistrate și consideră că este important ca deplasările cu echipa națională să vizeze adunarea de puncte necesare Campionatelor Mondiale și Jocurilor Olimpice.

 

Written by: FRC