Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Serbia propune un nou test pentru rutierii juniori

După un weekend liber, echipa națională de juniori revine în acțiune și se îndreaptă spre Serbia. Acolo, cei 5 rutieri vor lua startul în cea de-a 47 ediție a Trofeului Milan Panic, întrecere înscrisă în calendarul UCI, coordonați de Viorel Grosu și Răzvan Damian.

Lotul ales de această dată îmbină sportivi cu experiență, dar și debutanți. Adi Marcu și Ciprian Jitaru (CS Torpedo Zărnești) vin după un sezon în care au concurat des în întreceri puternice, precum Internationale Cottbuser Ettapenfahrt, Cursa Păcii pentru Juniori sau Campionatele Europene, pe când ceilalți trei se află la debut. David Urs (CS Voința Cluj-Napoca), Alexandru Cartoafă (CS Bilal 2000 Constanța) și Eduard Valentin Ștefan (CS Otopeni) au fost convocați în urma rezultatelor bune înregistrate în Cupa României și la Campionatele Naționale de Șosea. Echipa națională va avea și o absență importantă, prin lipsa lui Valentin Vasiloiu, care din motive personale nu a putut răspunde convocării.

Trofeul Milan Panic propune pentru acest an două etape de fond, una în chiar în capital Serbiei, iar cealaltă în apropierea acesteia. Sportivii vor avea de pedalat sâmbătă, 11 august, 81,9 kilometri pe un traseu vălurit prin Parcul Kosutnjak din Belgrad, pe când a doua zi de întreceri va consta într-un circuit de 90 de kilometri (25 de ture x 3,6 kilometri).

Written by: FRC

Leave a Reply