Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Giotti Victoria-Palomar: “Performanță, echilibru, sănătate”

Prima echipă continentală româno-italiană de performanță în ciclism, Giotti Victoria-Palomar, este o asociație sportivă înființată pe scheletul Clubului Sportiv Savorya Cycling Team din comuna Cristian, judeţul Braşov, care legitimează cicliști din România, Italia, Ungaria, Columbia și Japonia, cu renume în plutonul profesioniștilor.

Avându-l ca președinte pe Emil Dima, campion național la șosea, proba de contratimp individual, în 2019, echipa este condusă de Stefano Giuliani. Fost ciclist profesionist, cu zece victorii în ciclismul de performanță, cel mai combativ rutier în câteva ediții ale Giro D’Italia, fost manager al echipei pro-continentale Nippo Vini Fantini, acesta a fost Team Manager / Director Sportiv în ultimii douăzeci de ani, iar din 2018 este Director Sportiv al echipei Giotti Victoria-Palomar.

Staff-ul echipei este completat de Directorul Sportiv Francesco Gabriele, Asistent Manager-ul Emil Dima, medicul șef Emmanuela Spada (fostă sportivă, la rândul ei) și nutriționista Stefania Leva, dar include și mecanici și maseuri care contribuie la buna funcționare a clubului, la ținuta profesionistă din competiții și la performanța cicliștilor.

Poate că ar fi trebuit să începem cu sportivii, însă i-am lăsat la urmă tocmai pentru a lega componența echipei de performanțele ei.

Cicliștii care aleargă pentru Giotti Victoria-Palomar sunt: românii Dima Emil, Sînza Raul, Jitaru Ciprian și Dima Andrei, japonezii Kobayashi Marino, Shun Sakai, italienii Guardini Andrea, Matteo Gaido, Onesti Emanuele și Zurlo Federico, maghiarul Viktor Filutas și columbianul Jonathan Canaveral.

În anul 2019, echipa a participat la competiții în șapte țări, pe două continente, obținând numeroase rezultate încurajatoare: Italia (14 curse), România (7 curse, printre care Turul României, Turul Bihorului, Turul Ciclist al Sibiului, Turul Ținutului Secuiesc și Campionatele Naționale de Șosea), Japonia (4 curse), Croația (3 curse), Bosnia și Herzegovina (1 cursă), Turcia (2 curse) și Franța (1 cursă).

Printre cele mai bune performanțe, se numără locul 1 în etapa 1 din Giro di Sicilia, obținut de Riccardo Stacchiotti, locul 3 în clasamentul cățărătorilor, obținut de Emil Dima în Tour of the Alps, locul 1 în etapa a 5-a din Tour of Japan și în etapa a 3-a din Tour de Kumano, obținute de Federico Zurlo, locul 3 în Turul Bihorului, poziția de campion național la șosea și de vicecampion la contratimp individual, obținute de Denis Vulcan, cea de campion național la șosea a lui Vlad Dobre, locul 1 în etapa a 4-a în Turul Sibiului (Riccardo Stacchiotti), locurile 1 și 2 în Turul Ținutului Secuiesc (Daniel Crista și Denis Vulcan), premiul pentru cel mai bun cățărător în Gran Premio Bruno Beghelli, pentru Emil Dima, care s-a plasat pe locul 8 și în Turul României (la 52 de secunde de învingător, după ce în 2018 se clasase pe locul 6, cu o diferență de doar 23 de secunde față de prima poziției), precum și titlul său de campion la contratimp individual (U23), iar lista ar putea continua.

Ca să rămânem tot în zona statisticilor, anul trecut a însemnat pentru giotti Victoria 6 locuri 1, 11 locuri 2, 3 locuri 3 și 48 de poziții în Top 10, ceea ce nu face decât să îi motiveze să se autodepășească în viitor.

Echipa de sorginte braşoveană, care pornise de la deviza că „victoria trebuie să fie o consecinţă a pregătirii bine făcute”, are obiective ambițioase. Ca echipă de nivel continental, care include sportivi români U23 de mare valoare din lotul național, Giotti Victoria-Palomar își propune formarea unei baze solide, pentru a ajunge să concureze cu șanse de reușită în cele mai prestigioase competiții ale ciclismului mondial.

Evoluția în cadrul competițiilor din ultimii doi ani, susținerea partenerilor, calendarul bogat în participări și rezultate sunt argumente care le dau încredere în viitor. “Performanță, echilibru, sănătate” sunt principiile care îi călăuzesc pe acest traseu spre poziția de campioană a ciclismului european, pe care și-o doresc pentru echipă.

Prezența națională și internațională mediatizată și expunerea favorabilă determinată de rezultatele obținute, ambiția de a atrage atenția asupra echipei și a proiectelor pe termen lung au atras susținerea unor companii prestigioase, precum EXIMBANK, MERCEDES, Bellotto, Savini Due, Carcover și Focus, dar și parteneriatul Primăriei Comunei Cristian.

Performanțele obținute în ultimii doi ani sunt motive de satisfacție, dar determină și obligația de a duce mai departe evoluția spre o performanță notabilă, atât în plan național, cât și internațional. Conștienți că “să formezi o echipă este începutul, să rămâneți împreună este progresul, să lucrați împreună este succesul” (Henry David Thoreau), Giotti Victoria crede în șansa ei și lucrează pentru a-și atinge obiectivele.

“Nimeni nu a crezut în această echipă. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu și al oamenilor de valoare, am reușit să facem o echipă de top!”

 

Date de contact: 
Website: www.savoryacyclingteam.ro
E-mail: office@savoryacyclingteam.ro
https://www.facebook.com/savoryacyclingteam/
Telefon: 0744343818

Federația Română de Ciclism îi mulțumește domnului Emil Dima pentru colaborarea la realizarea acestui material.

Written by: FRC

Leave a Reply

2 Comments

 • Gelu

  Campionul national la sosea este Vlad Nicolae Dobre nu Denis Vulcan.

 • mihai

  Medic si nutritionist inexistent
  Nu au nici un interes , doar sa vina bani de la sponsori si cam atit, uni sa ai cheltuiasca
  Este o diferenta mare pina la NIPPO , sunt la nivelul ventilului de la bayeu

  Dovada cel mai bun rutier U23 A RENUNTAT LA GROZAVA ECHIPA