Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Rutierii Naționalei, aproape de podium în Harghita

Cea de-a 10-a ediție a Turului Ținutului Secuiesc a văzut la start o pleiadă de echipe valoroase, având nu mai puțin de nouă formații UCI Continental la start. După cum se anticipase, principalii actori ai cursei au fost rutierii de la echipele Vino 4 Ever și Sinergy Baku, aceasta din urmă furnizându-l și pe câștigătorul ediției, Kirill Pozdnyakov, însă sportivii echipei naționale a României nu s-au complăcut în poziția de figuranți și au fost aproape de podiumurile de etape în două rânduri.

echipa3

În prima etapă, după 100 de kilometri de evadare și aflat în primii trei la fiecare sprint intermediar, Marius Petrache, licențiat la CSA Steaua București și campion național de fond în exercițiu, a reușit să iasă în evidență pe parcursul stagiului. Sportivul celor de la CS Petrolul Ploiești, Andrei Nechita, a furnizat însă cel mai bun rezultat al zilei dintre sportivii români, ocupând un loc 4 la finalul etapei, îmbrăcând astfel și tricoul rezervat celui mai bun român.

Ploaia și frigul au caracterizat etapa secundă a Turului, ceea ce nu l-a împiedicat pe Emil Dima, unul dintre cei mai promițători tineri ai țării, licențiat la Tușnad Cycling Team, să încheie pe locul al șaptelea, în vârful urcării de final de la Harghita Băi la 1 minut și 25 de secunde de câștigătorul etapei și viitorul câștigător al Turului, rusul Pozdnyakov.

Ultima etapă a Turului i-a regăsit pe rutierii Naționalei în prim-plan și în mijlocul acțiunii, Petrache făcând parte din evadarea zilei. Nechita a pornit din pluton spre final și a făcut joncțiunea cu grupul colegului de echipă, însă trena dusă de Synergy Baku a anulat eforturile evadaților. Cu toate acestea, Petrache a găsit puterea să se implice în sprintul final și eforturile i-au fost răsplătite cu un loc 4.

În cele din urmă, Andrei Nechita și Emil Dima s-au clasat pe locurile al doilea, respectiv al treilea în clasamentul celui mai bun rutier român, în timp ce Petrache a ocupat a treia treaptă a podiumului în clasamentul pe puncte.

echipa5

„În calitate de coordonator al echipei naționale de seniori, declar că a fost cea mai puternică echipă cu care am concurat la vreo cursă și este o onoare că am făcut parte din aceasta”, a spus Georgios Georgiadis la finalul cursei.

Din staff-ul echipei a mai făcut parte și Irina Frunzeanu, maseur, iar pe lângă sportivii menționați anterior, în tricoul naționalei s-au mai aflat și Valentin Pleșea, Ionuț Sdrăilă, Leonard Barbu, Andrei Barbu, Vlad Dobre. Un rol important l-au avut produsele de nutriție sportivă Squeezy, furnizate de SportMania SRL, care a pus la dispoziția echipei naționale gelurile, batoanele și băuturile izotonice atât de necesare pe drumul spre performanță, aceste produse fiind de un grad ridicat de calitate. Nu în ultimul rând, Federația Română de Ciclism dorește să mulțumească tuturor celor care au susținut într-un fel sau altul echipa națională.

Written by: FRC