Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

România, reprezentată în prima linie a ciclismului mondial

Sfârșitul acesta de săptămână îi va surprinde din nou pe cei mai bun cicliști ai României participând la competiții internaționale. Dacă Serghei Țvetcov și Eduard Grosu vor străbate Toscana în timpul cursei Strade Bianche Eroica Pro, Lucian Logigan și Tudor Oprea se vor lupta la porțile Orientului pentru valorasele puncte UCI puse în joc la Salcano Princes Island MTB Cup.

Serghei Țvetcov (Androni Giocattoli) și Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) sunt primii cicliști români care participă în tânăra, dar emblematica cursă italiană în lungime de 200 de kilometri care se va încheia în Siena. Amândoi vor avea rolul de sprijin pentru liderii echipelor lor, însă dacă se va ivi ocazia, oricare dintre cei doi va profita de șansă pentru a se face remarcat. Strade Bianche are loc sâmbătă, 7 martie.

logic

De cealaltă parte, Lucian Logigan, campionul balcanic în exercițiu la XCO, și Tudor Oprea, campionul național în aceeași probă, vor concura în tricoul echipei Ideal-Geiger la Salcano Princes Island MTB Cup, care are loc duminică, 8 martie, la Istanbul, Turcia. Întrecerea este încadrată în categoria UCI Class 2 și pune la bătaie un număr consistent de puncte UCI, necesare calificării la Jocurile Olimpice 2016.

Nu în ultimul rând, cei trei sportivi paralimipici, Eduard Novak, Robert Tămîrjan și Attila Olah, au început cantonamentul programat pentru 2-15 martie la sediul UCI din Aigle, Elveția.

Written by: FRC