Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

România participă la Campionatele Mondiale de MTB, din Elveţia

Echipa naţională a României participă în aceste zile la Campionatele Mondiale de Mountain-Bike, care se vor desfăşura în Elveţia, la Lenzerheide. Delegaţia noastră este compusă din opt sportivi şi doi oficiali, cicliştii români urmând a participa în probele de cross-country (XCO) şi downhill (DHI).

Pentru competiţiile de XCO, team-managerul Cristian Losonczi i-a selecţionat pe Lucian Logigan (Elite), pe Vlad Dascălu (U23), Vasile Gabriel Silaghi şi Silviu Narcis Buzan (juniori). De asemenea, ţara noastră va fi reprezentată şi în proba junioarelor, de Eszter Bereczki.

La DHI, ţara noastră va avea reprezentanţi doar în probele masculine: Istvandi Akos şi Remus Cristian Bonta, la Elite, şi Matei Ioan Moisil, la juniori. Managerul echipei de DHI este Alexandru Mititean.

Cristian Losonczi, selecționerul lotului de cross-country al României, spune că sportivii noştri sunt în vârf de formă: „Toţi reprezentanţii noştri care vor concura la Lenzerheide sunt încrezători, motivaţi, pregătiţi şi nerăbdători să ruleze pe traseele campionatului mondial”.

Printre obiectivele sportivilor noştri se numără o clasare pe podium la XCO, în proba rezervată concurenţilor de la categoria U23. “Sperăm la o clasare pe podium prin Vlad Dascălu, campionul naţional, care în acest an a câştigat o cursă din cadrul Cupei Mondiale şi a terminat pe locul 6 în clasamentul general”, a mai spus Cristian Losonczi. Acesta speră şi la o comportare cât mai bună şi din partea lui Lucian Logigan, care în aces an a terminat pe locul secund Campionatele Balcanice. În privinţa juniorilor, unicul obiectiv este acumularea de experienţă.

Pentru lotul de DHI, obiectivul competiţiei din Elveţia este acumularea de puncte pentru a permite prezenţa în cursele cupei mondiale din 2019. Totuşi, reprezentanţii noştri se află la debutul într-o competiţie de acest nivel, astfel că experienţa de la  Lenzerheide va fi un real câştig pentru ei.

Written by: FRC

Leave a Reply

1 Comment