Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

România participă la Campionatele Europene de Șosea

Echipa naţională va participa în această săptămână la Campionatele Europene de Șosea, care se vor desfăşura în Danemarca, la Herning. Ţara noastră va fi reprezentată de şapte rutieri: Eduard Grosu, Daniel Crista, Emil Dima, Mihai Băbăiţă, Andrei Cişmaş, Ana Covrig şi Miriam Stan.

campionatele europene de sosea

Sportivii noştri vor intra în concurs încă de miercuri, 2 august (ora 12:45), când Andrei Cişmaş va lua startul în proba de contratimp băieţi, la categoria juniori – 31,5 kilometri. Joi dimineaţa (ora 10:30), Ana Covrig va participa la contratimpul fetelor, la categoria Elite – 31,5 kilometri. Începând cu ora 16:00 este programat contratimpul băieţilor, categoria Elite – 46 de kilometri, unde ţara noastră va fi reprezentată de Eduard Grosu şi Daniel Crista.

Vineri, 4 august, Miriam Stan va concura în proba de fond a fetelor, la categoria U23 – 100,5 kilometri, startul fiind programat la ora 13:00. Andrei Cişmaş va concura tot vineri în proba de fond a juniorilor, care va avea startul la ora 17:00 şi va fi în lungime de 120,6 kilometri.

Sâmbătă, 5 august, cicliştii tricolori vor concura în două probe. De la ora 10:00, Emil Dima şi Mihai Băbăiţă vor lua startul în cursa de fond a băieţilor, categoria U23, care va avea o lungime de 160,8 kilometri. De la ora 15:00, Ana Covrig se va afla în plutonul fetelor, la categoria Elite, cursa fiind programată pe distanţa de 120,6 kilometri.

Duminică, 6 august, se va desfăşura cursa băieţilor la categoria Elite, unde ţara noastră va fi reprezentată de Eduard Grosu şi de Daniel Crista. Cursa se va desfăşura pe distanţa de 241,2 kilometri, iar startul este programat la ora 12:00.

Optimism în rândul tricolorilor. Grosu țintește sus

Proaspăt întors din China, de la Turul Qinghai Lake, Eduard Grosu priveşte cu încredere spre cursa de la Herning: „Sunt convins că un top 10 este accesibil, dar eu vreau să încerc mult mai mult. Obiectivul principal este locul 5, dar cu puţin noroc pot spera la o medalie. Traseele sunt plate şi toate echipele au adus sprinteri, deci nu cred că vor exista surprize, iar titlul se va decide la sprint masiv. Acolo totul este o loterie, eu sunt într-o formă fizică bună, voi încerca să mă plasez bine şi sigur o să fie un rezultat bun. Duminică voi încerca să fac cursa vieţii”.

Particpant la cursa de fond la U23, Emil Dima (foto sus) a declarat înaintea competiţiei: „Mă simt bine, sper să fac un rezultat bun în Danemarca, dar nu cred că va fi la fel de uşor să fac un top 10 ca la Jocurile Francofoniei. Aştept să văd cum mă simt după aproape două săptămâni în Africa, unde nu m-am putut pregăti exact cum am vrut din cauza condiţiilor de acolo”

Written by: FRC