Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Robert Dobai va reprezenta România la Campionatul Mondial de XCM 2015

Programat să aibă loc sâmbătă, 27 iunie, Campionatul Mondial de Mountain Bike Cross-Country Marathon îi va supune pe cicliștii care vor tricoul-curcubeu al acestei probe la un mare efort, în regiunea Alto Aldige din Italia. Printre concurenții care vor porni mâine în luptă se numără și Robert Dobai, singurul reprezentant al României la această ediție.

dobai

Sportivul celor de la NoMad-Merida va aborda cursa în mod realist, afirmând că traseul va fi foarte solicitant, fiind vorba de 4.700 de metri diferență de nivel pe o distanță de 87 de kilometri. „Din punct de vedere fizic mă simt destul de bine, nu m-am antrenat în mod special pentru această cursă, însă va fi cu siguranță un test pentru mine având în vedere traseul dificil și plutonul – la start fiind prezenți cei mai buni sportivi din lume la această probă. Pe deasupra, mă aștept să parcurg traseul în proximitatea a 6 ore, probabil undeva la o oră de câștigător”, declară acesta înainte de cursă.

De asemenea, în Italia va mai fi prezent un sportiv legat de ciclismul românesc și anume Andreas Brunner, care concurează pentru echipa BikeXpert Racing Team. Înscris în categoria Master, ciclistul în vârstă de 60 de ani a spus înaintea competiției: „Mă simt privilegiat ca la această vârstă să pot participa la un astfel de concurs. Voi avea de parcurs circa 60 de kilometri, dar diferența de nivel e mare, așa că trebuie să pornesc temperat”.

brun

Written by: FRC