Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Riderii români speră la rezultate bune în Austria

Echipa națională de mountain bike cross-country se află în această săptămână la Graz-Stattegg, unde se desfășoară Campionatele Europene de Mountain Bike Cross-Country. Localitatea austriacă se află, așadar, în centrul atenției lumii mountain bike-ului, iar cei 7 sportivi români sper să obțină rezultate notabile.

Avându-i ca staff pe Cristian Losonczi și pe experimentatul rider Lucian Logigan, echipa națională îi va alinia la start pe juniorul Silviu Buzan, junioarea Eszter Bereczki și pe sportivii U23 Vlad Dascălu, Ede Molnar, Vlad Păcurar, Roberto Burța și Gerhard Dumitrescu.

Foarte mulți ochi vor sta pe Vlad Dascălu, una din revelațiile scenei cross-country-ului mondial, care a uluit audiența prin victoria din etapa de Cupă Mondială de la Nove Mesto, din 25 mai. Succesul a fost urmat de alte rezultate încurajatoare, anume un loc 3 și un loc 4 în următoarele etape de Cupă. Astfel, Dascălu pornește printre favoriții la podium, alături de norvegianul Petter Fagerhaug, elvețianul Filippo Colombo și reprezentantul țării-gazdă Daniel Federspiel. Este foarte posibilă chiar o victorie, marcând totodată o premieră absolută pentru ciclismul românesc.

O prestație bună este așteptată și din partea junioarei Eszter Bereczki care se află din 18 iunie în pregătire la Centrul Mondial de Ciclism din Aigle, la invitația Uniunii Cicliste Internaționale.

La Campionatul European de Mountain Bike de la Graz vor participa în total 344 de sportivi din categoriile Junior și U23, reprezentând 32 de țări ale Bătrânului Continent.

Written by: FRC

Leave a Reply

1 Comment