Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Rezultate excelente pentru cicliștii români în cursele internaționale

Primul weekend al lunii august se pare că a fost de bun augur pentru cicliștii români, care au obținut o serie de rezultate notabile de-a lungul celor două zile. Dintre aceștia, probabil cea mai importantă reușită aparține perechii de la Ideal-Geiger, Tudor Oprea și Lucian Logigan, care au ocupat locurile 3 și 4 în a patra etapă a Salcano MTB Cup, desfășurată la Atena și încadrată în categoria UCI C2.

frc

Performanța celor doi rideri le-a adus câte 15, respectiv 12 puncte, numărul de puncte acumulate până acum aducând România pe locul 33, dar pentru calificarea la Jocurile Olimpice e nevoie de o clasare în primele 24 de națiuni ale lumii. Totodată, parcursul lor din această primăvară este una dintre cele mai fructuoase campanii ale unei echipe de mountain bike românești de până acum, Logigan și Oprea participând la precedentele 3 etape ale Salcano MTB Cup, Cyprus Sunshine Cup, precum și TransHajar.

La vest de România, în Ungaria, alți doi cicliști au reușit să se urce pe podium. Daniel Crista (BikeXpert Racing Team) a câștigat competiția de deschidere a sezonului de la Bonyhad, printr-o evadare solitară în ultimii 10 kilometri de cursă. Marike Tache (Team Milawo) a fost foarte aproape de victorie, însă a cedat la sprint în fața unei sportive a țării-gazdă, încheind pe locul secund.

Totodată, și în țară cicliștii încep să intre în acțiune, Gârboavele XC fiind prima cursă de XCM de anul acesta, care i-a revenit lui Marius Petrache (BikeXpert Racing Team) la masculin, și Irinei Dumitru, de la aceeași echipă, la feminin.

Written by: FRC