Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Rezultat de exceptie pentru ciclismul romanesc!

vini fantini

Eduard Grosu (21 ani), primul rutier roman care evolueaza pentru o formatie profesionista, s-a clasat in weekend pe locul al saselea in etapa a 3-a a cursei Settimana Internazionala Coppi e Bartali din Italia.

Desfasurata pe un circuit de 158.4 kilometri in jurul localitatii Crevalcore, etapa a 3-a a competitiei italiene i-a adus ciclistului roman cel mai bun rezultat din cariera.

Eduard Grosu, care este legitimat la echipa italiana Vini Fantini, a fost aproape de un rezultat istoric pentru ciclismul romanesc. Pustiul de 21 ani se afla pe podium, inaintea ultimului viraj, dar s-a agatat cu un ciclist din pluton si a fost nevoit sa franeze brusc. A terminat totusi pe locul 6 si a bifat astfel doua puncte importante in clasamentul UCI (Uniunea Ciclista Internationala)

A fost una dintre cele mai dificile curse din cariera din cauza etapelor pe ploaie si a diferentei mare de nivel. Conteaza mult acest rezultat pentru mine, dar atata eu cat si colegii stiu ca se putea si unul mult mai notabli. Am avut o zi perfecta pana pe final, colegii erau la dispozitia mea, eram la roata lui Viviani (nr. castigatorul), dar din pacate m-am agatat si am relansat apoi la 10 km/h mai putin decat restul. Am avut pentru prima data rolul de lider in cadrul unei etape, sunt bucuros ca sunt in crestere si sunt sigur ca vor mai veni curse adaptate mie, in care echipa Vini Fantini-Nippo sa imi dea sansa sa ma exprim cum trebuie.

Gratie performantei din Italia, Grosu a ajuns la sase puncte in clasamentul UCI si ocupa locul 148 pe plan european. Datorita punctelor acumulate de sprinterul formatiei italieno-nipone, Romania se afla pe locul 28 in clasamentul general pe natiuni si pe locul 16 categoria sub 23 ani.

Departamentul media al FR de Ciclism
0749.258.589

Written by: FRC