Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Revizuirea calendarului rutier internațional UCI 2020

La o conferință video conferință organizată la data de 15 apilie de Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) în contextul actualei pandemii de coronaviroză, la care au participat reprezentanți ai ciclismului rutier din rândul organizatorilor, echipelor și cicliștilor, au fost anunțate mai multe decizii cu privire la revizuirea calendarului rutier internațional UCI 2020, adoptate în unanimitate de către părțile în cauză:

  • Perioada de suspendare a competițiilor din calendarul rutier internațional UCI a fost prelungită cu o lună, până la 1 iulie, respectiv până la 1 august, pentru evenimentele UCI WorldTour.
  • Turul Franței este amânat și va avea loc anul acesta în perioada 29 august – 20 septembrie. Organizarea acestui eveniment în cele mai bune condiții este considerată esențială, având în vedere locul său central în economia ciclismului și expunerea sa, în special pentru echipele care beneficiază cu această ocazie de o vizibilitate de excepție.
  • Campionatele Mondiale de șosea UCI 2020 din Aigle-Martigny (Elveția) se vor defășura la datele programate, respectiv 20-27 septembrie. Programul de competiție nu se schimbă.
  • Turul Italiei va avea loc după Mondialele UCI și va fi urmat de Turul Ciclist al Spaniei.
  • Campionatele naționale, organizate de Federațiile Naționale, vor avea loc în weekendul 22-23 august.
  • Se mențin Campionatele Europene de șosea UEC.
  • Cele mai prestigioase curse rutiere de o zi (Monumentele), adică Milano-Sanremo (Italia), Turul Flandrei (Belgia), Paris-Roubaix (Franța), Liège-Bastogne-Liège (Belgia) și Lombardia (Italia), vor avea loc în acest sezon, la date ce urmează a fi stabilite.
  • Câteva evenimente posibile în calendarul internațional UCI, și în special UCI WorldTour, vor fi reprogramate mai târziu în sezon.

UCI, în paralel și în strânsă colaborare cu diferitele părți în cauză, își continuă activitatea pentru a putea anunța cel târziu la 15 mai 2020 o versiune revizuită a calendarului feminin WorldTour și o nouă versiune a întregului Calendar Internațional UCI (masculin și feminin, la toate disciplinele cicliste). Totuși, acest calendar va rămâne dependent de situația mondială de sănătate.

 

Written by: FRC

Leave a Reply