Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Puncte UCI puse la bătaie: Cupa Crater XCO 2015

Clubul Sportiv Velo Sport Oradea organizează în data de 1-2 August 2015 a cincea ediţie a celui mai spectaculos concurs de ciclism montan din judeţul Bihor denumit „Cupa Crater XCO Betfia”.

crater

Competiţia este organizată ca şi un concurs UCI Class 2 – Men Elite înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (www.uci.ch), de rang internaţional, contând direct pentru calificarea ciclistilor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016! Este pentru prima oară în istoria sportului bihorean când judetul găzduieşte un concurs de ciclism de anvergură, contând direct la calificarea sportivilor la Jocurile Olimpice.

Au mai avut loc multe competitii de ciclism in judet, dar nu la acest nivel: concursul este înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale şi cu punctele acordate aici sportivii se pot califica la Jocurile Olimpice. Vineri 31 iunie va avea loc inspecţia traseului de către delegatul tehnic venit din Croaţia. Sâmbătă 1 august sunt programate antrenamentele oficiale şi duminica 2 august competiţia propriu zisă. Competiţia profesioniştilor va începe de la ora 12, precedată de la ora 10 de competiţia rezervată amatorilor. Startul se va da la ora 10 de lângă Avenul de pe Dealul Şomleului (popular prin denumirea ”Crater”) din apropierea localităţilor Betfia şi Băile 1 Mai, concurenţii urmând a parcurge mai multe ture de circuit.

cupa

Competiţia de ciclism montan „Cupa Crater XCO Betfia” se organizează după regulamentul de Cross-Country Olimpic (XCO). Disciplina de Cross-Country Olympic (XCO) este una dintre cele 4 discipline olimpice de ciclism si singura proba olimpică dintre probele de mountainbike. Lungimea traseului este de aproximativ 5 km cu 250 m diferenţă de nivel cumulat pe tur. Include atât porţiuni de coborâri tehnice cât şi urcări, pe alocuri cu pante peste 25%. Fiecare concurent va parcurge mai multe ture, în funcţia de categoria din care face parte.

Se vor acorda premii constând în bani (peste 800 de Euro, conform cerinţelor impuse de UCI), produse, bonuri de cumpărături, cupe şi medalii. Mai multe informaţii găsiţi pe:

Written by: FRC