Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Puncte UCI pentru România încă de la începutul sezonului

tvetcov_1Activitatea competițională intensă a cicliștilor români a produs încă de la începutul acestui sezon primele efecte. Prezența lui Serghei Țvetcov și a lui Eduard Grosu în Tour de San Luis, precum și a lui Lucian Logigan și a lui Tudor Oprea la Trans Hajar nu s-a rezumat la simpla participare, toți cei patru fiind, într-un moment sau altul, protagoniști ai curselor respective, reușind în acest fel să aducă României primele puncte UCI din 2015.

Respectivele puncte contează pentru întocmirea clasamentului anual al UCI, dar și pentru stabilirea statelor calificate la Jocurile Olimpice, precum și a numărului de sportivi cu care acestea se pot prezenta. Cele mai mari progrese în acest sens au fost făcute de Oprea și de Logigan (ambii Ideal Geiger Team), rideri de mountain bike, care în urma locurilor 4, respectiv 6, ocupate în clasamentul general al Trans Hajar, au acumulat 55, respectiv 45 de puncte UCI.

O comportare bună au avut și Grosu (Nippo-Vini Fantini) și Țvetcov (Androni-Giocattoli), care au fost răsplătiți cu 4, respectiv 5 puncte, pentru evoluțiile lor din Tour de San Luis, adică locul 5 în etapa a 3-a, respectiv locul 4 în etapa a 5-a.

Written by: FRC