Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Primul succes în Turul Sibiului pentru echipa națională

Cea de-a șasea ediție a Turului Ciclist al Sibiului, competiție de șosea UCI 2.1, și-a aflat deznodământul ieri seară, în Piața Mare a orașului Sibiu, unde bulgarul Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice) a fost încoronat câștigător al cursei din acest an. În ceea ce privește rezultatele sportivilor români, de această dată a fost rândul rutierilor de la echipe autohtone să țină prim-planul, prin succesul de etapă al lui Andrei Nechita (România) și tricoul celui mai bun sprinter câștigat de Daniel Crista (Tușnad Cycling Team).

echipa_nationala_sosea

Nechita a reușit o revenire spectaculoasă în acest sezon câștigând prologul Turului Sibiului, succesul fiind totodată și prima victorie a unui sportiv român într-o etapă a cursei. “O surpriză nu pot să spun că este. E un traseu care mi se potriveşte, dar nu mă aşteptam la victorie. Publicul m-a susţinut şi m-a făcut să dau tot ceea ce am mai bun în mine”, a spus ciclistul echipei naţionale imediat după final, pentru ireporter.ro. Îmbrăcat în galben, Nechita a terminat pe locul 19 prima etapă, în același timp cu câștigătorul Steele Van Hoff (One Pro Cycling), fiind astfel nevoit să predea tricoul de lider. Totuși, acest fapt nu l-a dat înapoi moral, reușind o clasare meritorie pe locul 11 în ultima etapă și astfel un loc 42 în clasamentul general final, la 19:54 de câștigător.

Echipa națională, coordonată de Giorgios Georgiadis, a reușit să termine în formație completă competiția, înregistrându-se următoarele clasări: Valentin Pleșea (87), Emil Dima (88), Ionuț Sdrăilă (101), Vlad Dobre (103) și Alexandru Tescan (104), acesta din urmă fiind și debutant în echipa reprezentativă a României. Staff-ul naționalei completat de Irina Frunzeanu (maseur) și Mihai Costache (mecanic) a servit cu devotament echipa de pe șosea, iar sportivii au beneficiat de cele mai bune produse Isostar din partea Nutrivita România și de echipamentul performant produs de Bellotto.

Daniel Crista (Tușnad Cycling Team) a reușit performanța de a fi cel mai bun sprinter al întrecerii sibiene, o premieră în acest sens, în timp ce și Serghei Țvetcov (Androni Giocattoli-Sidermec) și Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) s-au remarcat și ei prin locurile 3 obținute în penultima, respectiv ultima etapă.

Written by: FRC