Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Pregătirile pentru platforma online UEC, în linie dreaptă

Recent desfășurata conferință UEC de la Bratislava, din 8 martie, aduce vești bune pentru ciclismul european și, potențial, și pentru cel internațional. Platforma internă de comunicare dezvoltată la inițiativa secretarului general Enrico Della Casa se bucură atât de aprecierea membrilor Uniunii Cicliste Europene, cât și de sprijinul acestora datorită aplicațiilor practice pe care le va permite.

uec_main

Secretarul general al FRC, Cristian Florescu, prezent la Bratislava pentru această reuniune, a participat la prezentarea și discuțiile legate de respectiva platformă, care se estimează că va fi lansată în luna mai a acestui an. Ideea principală a acesteia privește o mai eficientă comunicare între federațiile europene de ciclism și un schimb mai facil de informații, care vine în ajutorul, mai ales, al țărilor care lucrează intens la dezvoltarea acestui sport pe propriul teritoriu. Tocmai de aceea președintele Uniunii Cicliste Balcanice, Emin Muftuoglu, a ținut să își exprime întreaga susținere pentru acest proiect de pe urmă căruia țările din regiune pot beneficia foarte mult și pe care îl consideră o șansă foarte mare pentru statele în cauză. De asemenea, și Brian Cookson, președintele UCI, urmărește cu interes materializarea platformei pe care se gândește foarte serios să o dezvolte și la nivelul Uniunii Cicliste Internaționale.

Pe lângă prezentarea propriu-zisă a proiectului legat de platformă, delegații prezenți au avut ocazia să discute între ei, ocazie cu care atât președintele UEC, David Lappartient, secretarul general al acestui for, cât și președintele UCI Brian Cookson și-au exprimat susținerea actualei conduceri a FRC care îl are ca președinte pe Eduard Novak în derularea proiectelor care țin de ciclismul românesc. De asemenea, au fost inițiate discuții și cu reprezentanți ai diverselor federații naționale, dintre care cea elvețiană și-a exprimat deschiderea pentru o colaborare de durată bazată în principal pe transfer de know-how privind diferitele aspecte pe care le implică activitatea FRC.

Written by: FRC