Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Precizări privind Campionatele Naționale de Șosea 2015

Ca urmare a unor informații false care sunt diseminate de către persoane care se pretind a fi reprezentanți ai Federației Române de Ciclism, ne vedem nevoiți să venim cu precizări în legătură cu Campionatele Naționale de Șosea 2015.

campionatele_nationale_sosea_2015_ciclism

Acestea vor avea loc la Miercurea Ciuc, între 26 și 28 iunie, conform programului care poate fi consultat accesând acest link https://www.federatiadeciclism.ro/wp-content/uploads/2015/06/Regulament-National-Championship-23-06-2015.pdf  

Pretinsele Campionate de Șosea, concurs ce are loc la Craiova în aceeași dată, reprezintă o competiție nelegitimă, organizată de către persoane care și-au asumat în mod fals calitatea de reprezentanți ai FRC. Mai departe, subliniem că:

  • Conform UCI, Eduard Novak este președintele FRC, lucru care este precizat clar și fără echivoc pe site-ul forului internațional: http://www.uci.ch/inside-uci/organisation/national-feds/federation/romania-rou/
  • Idem în ceea ce privește UEC: http://uec.ch/en/component/content/article/33-cycling-federation/97-romania-rou.html
  • Înalta Curte de Casație și Justiție, în cadrul ședinței din 7 mai 2015, a hotărât în dosarul 38515/3/2013, că Adunarea Generală din 15.03.2013 este legală, iar Eduard Novak este preșdintele legitim al Federației Române de Ciclism, decizie pentru care nu mai există cale de atac. De asemenea, precizăm că în privința Adunării Generale din 6 decembrie 2013, Curtea de Apel a decis că aceasta este nulă, conform hotărârii 311/13.03.2013. Sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție poate fi consultată aici.

Nu în ultimul rând, dată fiind poziția clară a UCI în acest caz, care a luat act de starea de fapt, precizăm că doar rezultatele raportare mai departe de către Federația Română de Ciclism înspre forul internațional vor fi luate în seamă și vor fi cuantificate în punctajul sportivilor. În ceea ce privește implicarea Ministerului Tineretului și Sportului sau a oricărui alt for sportiv național, menționăm că aceasta nu influențează în niciun fel relația directă dintre FRC și UCI, canal pe care se face comunicarea oficială a rezultatelor Campionatelor Naționale de Șosea ale României.

Cu stimă,
Eduard Novak
Președinte Federația Română de Ciclism

Written by: FRC