Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Precizări privind Campionatele Naționale de MTB XCO 2015 Păltiniș

În urma apariției informațiilor cum că la Izvorul Mureşului, comuna Voşlobeni, jud. Harghita, în data de 19 iulie 2015 se va desfășura o competiție intitulată „Campionatele Naționale de MTB XCO”, aducem următoarele precizări:

mtb

  • În momentul de față, niciun alt for/persoană juridică/persoană fizică nu are dreptul de a organiza Campionate Naționale de Ciclism în afară de Federația Română de Ciclism, care îl are ca președinte pe Eduard Carol Novak.
  • Deși a mai existat un precedent de așa-zise campionate naționale, la Craiova, în luna iunie a.c., rezultatele recunoscute de către Uniunea Ciclistă Internațională, Uniunea Ciclistă Europeană și Uniunea Ciclistă Balcanică au fost cele ale Campionatelor Naționale de la Miercurea Ciuc, din 27-28 iunie. Rezultatele pot fi consultate aici. Acest lucru certifică în mod clar și neechivoc legitimitatea competițiilor organizate de către Federația Română de Ciclism, care îl are ca președinte pe Eduard Carol Novak.
  • În cazul celor care vor participa la competiția de la Izvorul Mureșului din data de 19 iulie, Consiliul de Administrație al FRC va lua măsurile pe care le consideră necesare pentru sancționarea acestei purtări iresponsabile și prevenirea repetării pe viitor. Sancțiunile vor privi atât sportivii, cât și cluburile pentru care aceștia concurează. De asemenea, precizăm că vom delibera cât din responsabilitate o poartă sportivii și cât cluburile, urmând ca măsurile luate să fie în conformitate cu aceste proporții.
  • Considerăm că această informare, care vine pe fondul multor altora care au precedat-o și care au comunicat aceleași informații, va fi ultima în acest sens. Din acest moment mai departe, toleranța pentru încălcarea regulamentului național și internațional va fi zero, iar orice abatere va fi sancționată corespunzător. Altfel, îi punem pe picior de egalitate pe cei care respectă regulamentul și pe cei care îl încalcă, lucru pe care nu putem și nici nu dorim să îl facem.

 

Cu stimă,

Eduard Carol Novak
Președinte al Federației Române de Ciclism

Written by: FRC