Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Petrache câștigă în Grecia, Logigan și Oprea strâng puncte prețioase în Turcia

Săptămâna care s-a încheiat a fost una încărcată din punct de vedere al competițiilor pentru mai mulți cicliști români, care au participat la diverse curse. Dacă Serghei Țvetcov (Androni-Giocattoli) a încheiat prima clasică-monument a carierei sale, Milano-Sanremo, pe locul 126, Marius Petrache a câștigat Turul Alexandru cel Mare, iar Lucian Logigan și Tudor Oprea au ocupat locuri fruntașe la Salcano MTB Cup Izmir.

petr
Marius Petrache în tricoul de lider al cursei

 

Victoria lui Petrache a fost una prevestită încă din prolog, pe care l-a câștigat cu o marjă de 3 secunde, sportivul echipei BikeXpert Racing Team reușind pe urmă să-și păstreze locul întâi printr-un succes în prima etapă și un loc doi în cea de-a doua. „Se văd roadele cantonamentului de pregătire din Turcia și sper să am un sezon lipsit de accidentări, căci se pare că ating o formă fizică foarte bună încă de pe acum”, a declarat câștigătorul la finalul competiției pentru velocafe.ro. În continuare, Adrian Nițu, Daniel Crista, Alexandru Stancu, Răzvan Jugănaru, Norbert Szabo și Iulian Gache s-au clasat pe locurile 13, 17, 18, 30, 52, respectiv 69.

Logigan și Oprea (ambii Ideal-Geiger) își continuă începutul de sezon puternic cu o nouă performanță notabilă în Turcia, la Salcano MTB Cup Izmir, încadrată în categoria C1. Deși nu s-au apropiat de primele locuri, ocupând pozițiile 8, respectiv 12 în întrecerea de XCO, rezultatele au fost suficiente pentru a le aduce 14, respectiv 6 puncte UCI care se contabilizează în clasamentul pe națiuni.

Trecând la ciclismul feminin, Marike Tache (Team Milawo) a reușit să se claseze pe locul al 4-lea la Félsziget Kupa, întrecerea de deschidere a sezonului maghiar de ciclism, în timp ce Lavinia Rolea (Auber93) a terminat după timpul de control cursa Cholet-Pays de Loire Dames.

 

Written by: FRC