Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Paracicliștii se luptă pentru medalie la Campionatele Mondiale

În perioada 14-17 martie, la Campionatele Mondiale de Paraciclism Pistă de la Apeldoorn (Olanda), România va fi reprezentată de către doi sportivi. Eduard Novak și Eduard Moescu, la categoriile C4, respectiv C2, se vor duela cot la cot cu cei mai buni sportivi din lume.

Principalul țel sunt punctele pentru Tokyo 2020, iar România să meargă cu 3 sportivi la Jocurile Paralimpice. Așa sună principalul obiectiv pentru următoarea perioadă. Atât Eduard Carol Novak, cât și Eduard Moescu vor concura în patru probe (urmărire 4 kilometri, 1km invididual, scratch și omnium – o proba nou introdusă) la categoria categoriile de care aparțin. “Cred că sunt cel mai în vârstă sportiv de performanță activ din România. Visul olimpic nu se stinge niciodată și când ai gustat din acel sentiment de a urca pe podium, toată viața vei vrea să repeți acest lucru”, spune Novak, campionul paralimpic de la Londra 2012.

Ciucanul s-a pregătit în ultima perioadă pe velodromul de la Plovdiv și spune că se simte ca la prima tinerețe.”Mă simt în formă. Se poate obține o medalie la 4 km urmărire, proba mea favorită. Obiectivul este să adunăm puncte și pentru Tokyo deoarece vreau să calificăm trei sportivi paralimpici. Ne dorim totodată să avem minimum un sportiv calificat la șosea și unul la mountainbike. Asta ar însemna că suntem o federație cu rezultate”, a precizat Eduard Novak.

Written by: FRC

Leave a Reply