Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Paracicliștii români debutează mâine la Campionatele Mondiale de Pistă 2015 de la Apeldoorn

România va avea trei reprezentanți la Campionatele Mondiale de Paraciclism pe Pistă (26-29 martie), care debutează mâine la Apeldoorn, în Olanda. Din delegația țării noastre fac parte Eduard Novak, Robert Tămîrjan și Attila Olah, ei urmând a se întrece în cadrul mai multor probe din competiție.

paralimp

Denumit de olandezi ,,epicentrul eroilor de pistă” velodromul Omnisport care va găzdui campionatul așteaptă participanți din țări ce au scris istorie în para-ciclism precum: Cehia, Spania, Argentina, Marea Britanie, USA etc. După un început de an productiv, Eduard Novak, cel mai titrat sportiv dintre cei trei, este încrezător în forțele proprii și concurează pentru cea mai înaltă treaptă a podiumului: ,,Mă simt în formă maximă pentru a participa la CM din Apeldoorn unde sper să prind un loc bun pe podium și anul acesta”.

paraciclism

Principalul obiectiv pentru campionul paralimpic este reprezentat de probele de urmărire și scratch, însă miza poate fi atinsă și la proba de 1 km cu start de pe loc sau la cea de sprint de echipă, categoria C4 în care concurează Eduard Novak. Alături de el vor concura și juniorul Tămîrjan Robert, la aceeași categorie C4, şi Olah Attila la categoria C2, ambii având în plan să aibă o comportare cât mai bună.

Speranțele delegației românești sunt alimentate și de faptul că în prima jumătate a acestei luni, cei trei paracicliști s-au aflat în primul cantonament dedicat sportivilor cu dizabilități organizat de către Uniunea Ciclistă Internațională (UCI). Sportivii s-au pregătit la centrul UCI din Aigle, efectuând antrenamente pe velodrom, atât în scopul acomodării cu acesta, cât și pentru îmbunătățirea performanțelor realizate. La Apeldoorn, paracicliștii caută succesul nu doar pentru a-și demonstra priceperea și forma fizică în care se află, ci și pentru a acumula puncte necesare pentru calificarea la Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio de Janeiro. Întrecerile din Olanda vor putea fi urmărite în direct pe canalul de YouTube UCI care se accesează urmând acest link.

Written by: FRC