Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Noua procedură de obținere a licenței FRC-UCI

După cum anunțam cu o săptămână în urmă, am pregătit câteva modificări semnificative în ceea ce privește procedura de licențiere. Pe acestea le descriem în cele de mai jos.

  1. Formular on-line pentru licențiere

Începând cu acest an renunțăm la clasica cerere de licențiere pe suport de hârtie și introducem formularul on-line care să o înlocuiască.

LINK ACCES FORMULAR LICENTIERE

Astfel, persoana care dorește să obțină licența UCI completează câmpurile din formular (aceleași care erau și în cererea de licențiere), își încarcă o copie a adeverinței medicale necesare, precum și o fotografie tip pașaport, alege metoda de plată, după care transmite aceste informații apăsând butonul din josul ecranului ÎNSCRIE-TE. Mai departe, informațiile ajung la persoanele din FRC care se ocupă de licențiere, sunt analizate și se validează sau se solicită modificarea diferitelor informații dacă acestea sunt incorecte sau incomplete. FRC va comunica fiecărui licențiat codul FRC și UCI ID-ul atribuite.

  1. Plata cu cardul a taxei de licență

De acum, plata licenței se poate efectua și cu cardul bancar, dacă solicitantul optează pentru acest lucru. Selectarea acestei metode de plată se face alegând-o dintre opțiunile existente la câmpul METODE DE PLATĂ, din finalul formularului. Link-ul de efectuare a plății se va transmite solicitantului după completarea formularului de licențiere.

  1. Asigurarea de accident devine inclusă în licență

Licența sportivă emisă de FRC va include, începând de acum, și asigurarea în caz de accident, în cadrul unei polițe oferite de asiguratorul Allianz-Țiriac Asigurări. Aceasta va avea durata de 12 luni și detaliile despre beneficiile asiguraților se pot consulta accesând acest link. De asemenea, menționăm că polița aceasta nu poate fi disociată de licență.

În același timp, odată cu includerea poliței în licență, taxa de licență se modifică astfel:

  • Copii (toate categoriile): 100 lei
  • Cadeți, Juniori – 200 lei
  • U23, Elite – 250 lei
  • Sportivi amatori, Master – 150 lei
  • Team manager/antrenor/membrii ai staff-ului tehnic – 200 lei

Alte aspecte

Având în vedere că sistemul de plată cu cardul și formularul de licențiere sunt proaspăt implementate în variantă funcțională, pot apărea diferite erori, caz în care rugăm să ne sesizați printr-un e-mail la adresa oficială a Federației Române de Ciclism.

De asemenea, orice fel de feedback este binevenit și încurajat, astfel că vă așteptăm opiniile privind îmbunătățirile care pot fi aduse acestui sistem.

Written by: FRC

Leave a Reply