Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Noi decizii de prelungire a perioadei de suspendare a curselor din calendarul internațional UCI

Ca rezultat al crizei prelungite cauzate de pandemia de coronaviroză, Uniunea Ciclistă Internațională și reprezentanții profesioniștilor din ciclism din lume au decis, de comun acord, extinderea perioadei de suspendare a evenimentelor din calendarul internațional, la toate disciplinele, până la 1 iunie 2020: https://bit.ly/2Jxjd9D.

“Pentru a doua oară în două săptămâni, Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) a reunit miercuri, 1 aprilie, toți reprezentanții categoriilor de profesioniști din ciclismul rutier – organizatori, echipe și sportivi – pentru a discuta situația acestora pe fondul pandemiei de coronaviroză.

În urma întâlnirii, având în vedere severitatea situației din sănătate în întreaga lume, UCI și părțile interesate au decis în unanimitate să prelungească suspendarea competițiilor de ciclism până la 1 iunie 2020 și până la o notificare suplimentară. De asemenea, UCI a decis că această extensie se va aplica tuturor disciplinelor din ciclism și tuturor categoriilor de cicliști.

În virtutea rolului său de organism de conducere a sportului ciclist, UCI lucrează la un cadru pentru viitorul calendar rutier internațional UCI, bazat pe consultări cu părțile interesate și acordând prioritate celor trei Mari Tururi și curselor-monument. Rezultatul acestei analize interne va fi comunicat atunci când se va ajunge la o decizie finală.

Confirmând principiul prelungirii sezonului rutier la masculin și feminin, anunțat la 18 martie, UCI nu exclude posibilitatea de a împinge sfârșitul sezonului în raport cu data reluării curselor, când acest lucru va fi cunoscut.

Pe deplin conștienți de consecințele crizei actuale asupra plutonului profesionist, UCI și reprezentanții din ciclism au aprobat, de asemenea, crearea unui grup de lucru, compus din reprezentanți ai Uniunii, ai cicliștilor și ai echipelor, care va veni cu inițiative concrete privind în special contractele cicliștilor și situația echipelor, în contextul inactivității actuale cauzate de pandemie.

Până în prezent, UCI a primit peste 450 de solicitări pentru amânarea sau anularea evenimentelor, dintre care majoritatea se referă la ciclismul rutier.

În acest context extrem de dificil, UCI – ca organism mondial al ciclismului – va continua consultările cu toate părțile interesate pentru a găsi cele mai bune soluții pentru sportul nostru. În această perioadă de incertitudine prelungită, care slăbește situația financiară a tuturor celor implicați, UCI solicită din nou să fie uniți, responsabili și puternici.”

Written by: FRC

Leave a Reply