Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Nationala României pedalează în Turul Sibiului

Echipa naţională de ciclism a României va lua startul în Turul Sibiului, competiţie inclusă în calendarul UCI, la categoria 2.1. Cursa va debuta miercuri seară, la ora 18:00, cu un prolog în lungime de 2,3 kilometri, care se va desfăşura în Centrul vechi al Sibiului.

romania sibiu

Naţionala României prezentă în Turul Sibiului 2017 este compusă din Eduard Grosu, Marius Petrache, Emil Dima, Valentin Pleşea, Vlad Dobre şi Leonard Barbu. Directori sportivi ai naţionalei sunt Georgios Georgiadis şi Mihail Rusu, în vreme ce Teodor Drăgan va îndeplini rolul de maseur.

În cadrul festivităţii de prezentare a echipelor, de marţi seara, Eduard Grosu a declarat că şi-a revenit după accidentarea suferită în aceată primăvară şi va încerca să aducă un rezultat cât mai bun pentru naţionala tricoloră. „Prologul îmi place foarte mult (…) şi sper ca în acest an să reuşesc în sfârşit să câştig şi să dedic o victorie fanilor ciclismului românesc”

Orele de start ale tricolorilor în prologul de miercuri seara:

 • 18:08:15 – Leonard Barbu
 • 18:22:30 – Vlad Dobre
 • 18:36:45 – Valentin Pleşea
 • 18:51:00 – Emil Dima
 • 19:09:00 – Marius Petrache
 • 19:28:00 – Eduard Grosu

De asemenea, cu ocazia Turului Ciclist al Sibiului 2017, echipa națională începe colaborarea cu Gold Nutrition, un producător de suplimente nutritive de înaltă calitate. Rutierii noștri se vor baza pe batoanele, gelurile și băuturile isotonice oferite de reprezentantul național al brand-ului și își vor împărtăși impresiile pe parcurs. GoldNutrition a fost lansat în Portugalia la inceputul anilor 2000, ajungând la ora actuală unul din cel mai cunoscute și iubite branduri, avand peste 80 de brand endorseri în lume, sportivi de performanță. GoldNutrition a pătruns pe piața din România acum 8 ani, distribuind în prezent peste 80 de produse. Produsele GoldNutrition sunt concepute din materii prime atent selecționate, certificate în laboratoare din UE, fiind astfel apreciate de tot mai mulți sportivi amatori și de performanță din întreaga lume.

Ciclismul românesc va mai fi reprezentat în cursa de la Sibiu de Tuşnad Drag Cycling Team şi de Daniel Crista, care va apăra culorile echipei daneze Christina Jewelry Kuma. Turul Sibiului 2017 se va desfăşura între 5 şi 9 iulie, cursa având programate patru etape şi un prolog. Marea noutate din Turul Sibiului 2017 este participarea echipei UnitedHealthcare, din Statele Unite ale Americii, care are statut pro-continental. Echipa are un palmares de invidiat: 18 titluri naționale în SUA și două titluri mondiale, având în componență rutieri de valoare, cum ar fi Gregory Henderson, Janier Acevedo  sau Lucas Haedo.

Tot la capitolul noutăți în competiția transilvană se înscrie prima echipă elvețiană (Team Roth-Akros), care îl are în componență pe campionul de anul trecut al Elveției la proba de șosea Johnathan Fumeaux, care provine din echipa World Tour IAM (desființată anul trecut), de unde vine și coechipierul său Pirmin Lang. În rest tabloul participantelor este unul familiar cursei de la Sibiu. Rutierii procontinentalei CCC Sprandi Polkowice visează să plece acasă cu tricoul galben pentru a treia oară. Tot printre cunoscutele sibienilor se numără și Cristina Jewelry Kuma, care speră să re-câștige măcar titlul la echipe pe care și l-a adjudecat în 2013, cât și echipa slovenă Adria Mobil, care are în palmares titlul câștigat de Rogina în 2014.

Turul Sibiului 2017 este înscris în calendarul UCI Europe Tour la categoria 2.1. Premiile puse în joc însumează peste 34.000 euro, cărora li se adaugă cele peste 700 de puncte UCI puse în joc.

 • Miercuri 5 iulie – Prologul, 2,2  km: contratimp individual în centrul istoric al Sibiului;
 • Joi 6 iulie – Etapa 1, 209 km: Sibiu – Blaj  – Miercurea Sibiului – Sibiu;
 • Vineri 7 iulie – Etapa 2, 160 km: Sibiu – Agnita – Bâlea Lac (2034 m);
 • Sâmbătă 8 iulie – Etapa 3, 181 km: Sibiu – Sebeș – Jina (1006 m) –  Gura Râului – Păltiniș (1450m);
 • Duminică 9 iulie – Etapa 4, 150 km: Sibiu – Nocrich – Biertan – Mediaș – Sibiu.
Written by: FRC