Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Naționala de șosea merge să își apere titul în Turul Alexandru Cel Mare

Următoarele zile ne vor aduce prima întrecere pe șosea la care participă echipa națională masculină de șosea – Turul Alexandru cel Mare. Formația coordonată de Viorel Grosu și Giorgios Georgiadis îl include pe câștigătorul de anul trecut al cursei, Marius Petrache (CSA Steaua București), care va fi ajutat de echipă în încercarea de a-și repeta victoria de anul trecut.

echip_nat

În sprijinul lui Petrache, care anul trecut s-a impus după ce a dominat cursa încă de la prolog, vor fi Emil Dima, Andrei Barbu (Tușnad Cycling Team), Valentin Pleșea (BikeXpert București) și Ionuț Sdrăilă (Torpedo Zărnești). „Am compus această echipă cu gândul de a-i asigura lui Petrache un ajutor cât mai substanțial din partea colegilor și în ideea coeziunii acestui grup de sportivi. Îmi doresc ca el să repete victoria de anul trecut, dar în același timp, componența echipei reprezintă și un prim test în vederea Turului Bihorului, care va avea loc la finalul lunii mai și unde ne vom confrunta cu echipe și mai puternice”, a spus Georgiadis, coordonatorul lotului masculin de șosea al seniorilor.

Turul Alexandru Cel Mare va avea trei etape și va începe vineri, 18 martie. Competiția va debuta cu un prolog de 5 kilometri, pe când celelalte două zile vor fi rezervate unor întreceri de fond de 122, respectiv 112 kilometri. Întrecerea constituie prima acțiune din calendarul echipei naționale de șosea din 2016 și beneficiază de sprijinul companiei Nutrivita, care a „alimentat” rutierii români cu o rezervă serioasă de produse de nutriție sportivă, de la geluri și batoane, la băuturi izotonice și de recuperare.

Written by: FRC