Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Naţionala de cadeţi participă la FOTE 2017

Echipa naţională de cadeţi a României va participa în această săptămână la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se desfăşoară la Gyor, în Ungaria. Echipa naţională este formată din trei ciclişti, Mihai Adrian Grigore, Adi Narcis Marcu, Vasile Gabriel Silaghi, iar coordonatori sunt Emil Pavel Lupaş şi Zoltan Sipos.

ciclism fote

Înaintea plecării spre Gyor, antrenorul Pavel Lupaş s-a declarat extrem de optimist în privinţa rezultatelor pe care tinerii tricolori le-ar putea obţine: „Ne dorim foarte mult să avem rezultate bune şi foarte bune, chiar excepţionale. Putem lua medalie atât la contratimp, cât şi la fond, cred că avem şanse chiar să câştigăm una dintre probe”. Pavel Lupaş spune că cele mai mari şanse la câştigarea unei medalii le are Adi Narcis Marcu, proaspăt campion naţional, atât la contratimp, cât şi la fond. De asemenea, Lupaş a avut cuvinte de laudă şi la adresa celorlalţi doi tineri ciclişti, Mihai Adrian Grigore şi Vasile Gabriel Silaghi, pe care îi vede capabili să obţină performanţe notabile.

„O competiţie de genul FOTE înseamnă foarte mult din punct de vedere psihologic pentru cicliştii noştri. Îi responsabilizează şi le poate da o speranţă în plus pentru normalitate, pentru realizarea lor ca sportivi. Au ocazia să vadă că există toţi factorii întruniţi pentru a face performanţă în România”, a conchis Pavel Lupaş.

Optimist înaintea cursei este şi Adi Marcu: „Sper ca la FOTE să termin pe un loc cât mai bun, şi să vin cu o medalie, poate chiar de aur. Îmi place mai mult proba de fond, traseul este cu multe zone de plat şi cred că îmi pot pune în valoare calităţile.  Se anunţă o cursă puternică şi sper să fac un rezultat bun”.

Marţi, 25 iulie, tinerii ciclişti români vor participa în proba de contratimp, pentru ca joi, 27 iulie, aceştia să se alinieze la startul probei de fond.

Written by: FRC