Vasile Conta nr. 16
Sector 2, Bucureşti
Luni – Vineri : 08:00 – 16:00
office@federatiadeciclism.ro
+40 31 333 3650
Suna-ne!

Modificare categorii de concurs in regulamentul FR Ciclism

Dragi iubitori ai sportului cu pedale, în conformitate cu regulamentul Uniunii Cicliste Internaționale, Consiliul de Administrație al Federației Române de Ciclism a aprobat o serie de modificari aduse categoriilor de varsta din regulamentele tehnice naționale, în urma consultărilor cu comisiile de specialitate din cadrul forului.

Modificările sunt următoarele:

  • Categoria 15-18 ani Amatori se desființează. Astfel, sportivii cu vârste cuprine între 15 și 18 ani vor putea concura numai în cadrul categoriilor Cadeți și Juniori. Toți sportivii din aceste categorii vor trebui să se licențieze în cadrul unei structuri sportive afiliate Federației Române de Ciclism.

 

  • Toate categoriile de vârstă de amatori se comasează într-una singura: Amatori. Din aceasta vor putea face parte persoanele care au vârsta de 19 ani sau mai mult și care nu au deținut vreodată o licență U23 sau Elite. Sportivii licențiati in cadrul acestei categorii nu sunt obligați să facă parte dintr-o structură sportivă, deși este recomandat.

 

  • Se înființează categoriile Master 1 (30-39 ani), Master 2 (40-49 ani) și Master 3 (50 ani +). Din această categorie vor face parte sportivii cu vârsta de 30 ani sau mai mult care aleg acest statut. Este obligatorie înscrierea în aceste categorii a persoanelor care în trecut au fost licențiate U23 și/sau Elite. Alegerea acestei categorii atrage după sine includerea respectivului concurent în cursa sportivilor U23/Elite, dar clasarea se va face în clasamentul separat rezervat sportivilor Master. Solicitarea unei licențe Master se poate face doar de către o structură sportivă afiliată Federației Române de Ciclism, la fel ca în cazul celorlaltor categorii sportive de performanță (cadet, junior, U23, Elite).

 

Toate modificările categoriilor de mai sus se vor aplica în întocmirea clasamentelor pentru tot calendarul Cupelor și Campionatelor Naționale, începând cu 2018, urmând să se aplice pentru toate competițiile din calendarul competițional începând cu anul 2019.

Pentru detalii și informații suplimentare, ne puteți scrie la adresa office[at]federatiadeciclism.ro

Written by: FRC

Leave a Reply

3 Comments